Kalesija -1°

Žene iz Poljica napravile spektakl: Čari bosankog lonca okupile 300 gostiju

“Čari bosankog lonca” naziv je manifestacije koja je održana na Svatovcu, a koju su po prvi put organizovale žene Udruženja Poljičke.

Žene iz dvadeset udruženja pokazale su svoje vrhunsko kulinarsko umijeće u pravljenju bosanskog lonca, po čemu je manifestacija i dobila naziv.

Žiri je imao težak zadatak, a prvo mjesto osvojile su žene iz Udruženja “Zlatne ruke” Gračanica.

Uglavnom sve je prošlo i više nego odlično. Mi kao članice i sve gošće su prezadovoljne. Čestitamo ženama iz Gračanice koje su osvojile prvo mjesto, a kako smo imali još dobrih specijaliteta bosanskog lonca, odlučilo smo nagraditi ukupno pet udruženja.”, kazala je za portal NEON Televizije Advija Murselović, predsjednica UŽ “Poljičke”

Manifestacija “Čari bosanskog lonca” za cilj ima okupljanje i druženje žena, razmjenu iskustva, kao i promociju turističkog potencijala Grada Lukavac.

Grad Lukavac posjeduje izuzetne potencijale za razvoj seoskog turizma, a ovakve manifestacija doprinose da se takvi izvori i upotrijebe u najbolje svrhe i u privlačenju turista iz cijelog kantona, ali i šire.

Vrijedne žene iz ove male mjesne zajednice, pokazale su odličnu organizaciju i odgovornost da mogu prirediti ovakve događaje na kojim prisustvuje veliki broj ljudi, a pritom i da pokažu gostima sa kakvim ljepotama raspolaže njihov kraj.

Jedna od manifestacija koja će sigurno prerasti u tradiciju, poručuju iz Udruženja žena “Poljičke”. S obzirom da su zadovoljne kako je sve proteklo uz dobru atmosferu i da su na jednom mjestu uspjele okupiti oko 300 gostiju, rado će organizovati ovakva druženja i okupljanja, te tek slijedi još mnogo aktivnosti u udruženju, a koje će doprinijeti u očuvanju bosanskohercegovačke tradicije.

Tekst je objavljen u okviru projekta promocije agroturizma, a koji je podržan od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

VIDEO:

FOTO:

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Najbolji rezultat u tri kategorije za Kalesijca Bakira Musića i brojn …

  Održana Izvještajna konferencija mladih Crvenog križa općine Kales …

  BKC Kalesija: U petak tribina „Palestina – ispit čovječanstva“

  Putevi u BiH: U višim planinskim predjelima mjestimično zaleđen ko …

  Servisne informacije iz Živinica (11. 12. 2023.)

  CLOSE
  CLOSE