Kalesija

Željko Komšić u Kalesiji govorio narodski, te pokupio simpatije mnogih

dfDemokratska fronta Željko Komšić Kalesija održala je svoj centralni skup koji je privukao veliki broj mladih ali i osoba druge starosne dobi u prepunoj sali BKC-a “Alija Izetbegović”. Kao domaćin na skupu se prvi obratio predsjednik Općinske organizacije DF Željko Komšić, Mustafa Ključanin koji nije krio oduševljenje brojem posjetilaca.

“Poštovani građani Kalesije i birači, posebna mi je čast da Vas kao “domaćica” i nezaposena osoba zbog toga što nisam podoban pozdravim i poselamim i zahvalim što ste došli i podržali ideju naše stranke. Kao što vidite nas krasi mladost i poštenje, a tako će i ostati”, kazao je Ključanin što je izazvalo veliko oduševljenje prisutnih.

Nakon Kključanina za govornicu je stao i Mahir Mešalić kandidat za federalni Parlament koji je pozvao Kalesijce da izađu na izbore i da glasaju za ljude koji su čista obraza, za ljude koji su iz naroda i za ljude koji su u Demokratskoj fronti.

Kandidat za člana Predsjedništva ispred Bošnjačkog naroda Emir Suljagić u emotivnom obraćanju osvrnuo se na nezaposlenost mladih, na pljačku koju sada predvode vladajuće stranke ali i o svom imovinskom kartonu.

“Ukoliko bilo ko u mom imovinskom kartonu nađe nešto što nisam mogao kupiti od plate nek slobodno mi odmah zapali kuću”, rekao je Suljagić.

Emotivan je bio i predsjednik stranke Željko Komšić koji je prisutnima se obratio narodskim jezikom, te tako pokupio simpatije mnogih.

“Ja nikada na svojim skupovima ne pominjem one koji mene prozivaju te ovakav je ili onakav. Ne osvrćem se na njih, ali moram da kažem da ih se ne plašim. Ovi ljudi čista obraza ulaze u politiku i ako bilo ko od njih ukrade i jednu jedinu marku ja ću da mu se “nasadim” na kosti”, rekao je Komšić.

On je pozvao birače da izađu na izbore i da glasaju, da odlučno krenu u promjene.

“Ja nemam drugu domovinu, nemam Hrvatsku, nemam Srbiju i Tursku. Moja domovina je ovdje i zove se Bosna i Hercegovina”, zaključio je na kraju obraćanja Komšić u prvom oslobođenom gradu u BiH.

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Kalesija: Poziv za poljoprivrednike da prijave zemljište

  Najbolji rezultat u tri kategorije za Kalesijca Bakira Musića i brojn …

  Održana Izvještajna konferencija mladih Crvenog križa općine Kales …

  BKC Kalesija: U petak tribina „Palestina – ispit čovječanstva“

  Putevi u BiH: U višim planinskim predjelima mjestimično zaleđen ko …

  CLOSE
  CLOSE