Kalesija 17°

Vrijednost voznog parka 7,5 miliona KM: Vlada FBiH raspolaže sa 1.000 automobila


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine i njenih šezdesetak organa raspolažu sa čak 1.000 službenih automobila. Od tog broja, prema ranijim podacima, oko 150 automobila u posjedu je 16 federalnih ministarstava i vrijedni su oko 7,5 miliona KM, piše danas Dnevni avaz.

Noviji podaci o voznom parku, ali i službenim stanovima Vlade FBiH, trebali bi biti poznati uskoro, jer je novoizabrana federalna izvršna vlast odlučila sagledati kompletno stanje. Obećano je konačno pravljenje reda u ovoj oblasti i uštede, posebno kada je riječ o voznom parku, jer su troškovi za korištenje automobila ogromni i plaćaju se, naravno, iz budžeta.

Prema riječima sekretara Vlade FBiH Ismeta Trumića, potrebno je da sva federalna ministarstva već do ponedjeljka dostave Službi za zajedničke poslove podatke o svojim voznim parkovima kako bi ona mogla napraviti cjelovit izvještaj i ustupiti ga Vladi. Očekuje se da podaci budu prikupljeni već do naredne sjednice Vlade, predviđene za četvrtak.

Služba za zajedničke poslove trenutno raspolaže sa 27 automobila, od kojih 12 koristi, a ostali su spremni za rashodovanje, odnosno licitaciju. Deset „škoda oktavija“ i dva „golfa“ Služba koristi za svoje i potrebe administracije izvršnih organa. Bivši premijer Mustafa Mujezinović i njegovi zamjenici do sada su se vozili u luksuznim „passatima“, a dosadašnja predsjednica FBiH Borjana Krišto i potpredsjednici u „audijima šesticama“.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Poziv za “Kalesijske šampione znanja 2024”

Počela prva konferencija o prevenciji nasilja među djecom i mladima

KUD “7.april” Vukovije Donje organizuje bajramski koncert

Ljeto donosi visoke temperature: Crveno upozorenje najavljeno za sutra

Odmor uz jakuzzi i saunu usred sela, pa još i kravu pomuzeš: Da, u B …

CLOSE
CLOSE