Kalesija 27°

Vratio se iz Njemačke i otvorio automehaničarsku radnju u Teočaku

Amel Ibričić je završio Mješovitu srednju školu “Teočak” u Teočaku, ekonomski smjer. Nedugo zatim odlučio je završiti i zanimanje za bravara.

Tokom školovanja u slobodno vrijeme zanimao se i za automehaniku, a znanje i interesovanje za automehaniku poteklo je iz porodice.

U nadi za boljim uspjehom odlučio se za odlazak u Njemačku. Nakon nepune tri godine, zbog nezadovoljstva na poslovima koje je radio i nemogućnosti napredovanja odlučio se na povratak u rodni kraj, Teočak. Ideja za otvaranje ovog poslovnog poduhvata je i ta što u Teočaku ne postoji dovoljan broj auto servisa koji pružaju kvalitetne usluge. Tako je nastala automehaničarska radnja “Ibričić”.

Usluge koje nude auto-servis “Ibričić” su: Servisiranje automobila (mehanika i elektronika), punjenje autoklime, prevoz auta (šlep služba) i usluge autodijagnostike. Amelova priča je još jedna uspješna IMPAKT priča.

𝗜𝗠𝗣𝗔𝗞𝗧 𝗶𝗻𝗸𝘂𝗯𝗮𝘁𝗼𝗿 𝗽𝗼𝘀𝗹𝗼𝘃𝗻𝗶𝗵 𝗶𝗱𝗲𝗷𝗮 𝐓𝐞𝐨č𝐚𝐤💡 je proveden uz podršku Ambasada Švicarske u Bosni i HercegoviniOpćina Teočak, JU Služba za zapošljavanje TK Tuzla, Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona

(IMPAKTBH)

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

U Kalesiji održan Internacionali festival folklora: Pored domaćina G …

Finalizirana akcija nabavke i ugradnje koševa na džematskom igrališ …

Klanjana kolektivna dženaza za četiri žrtve iz Prijedora i doline S …

Mašović: U Prijedoru se nalaze još deseci masovnih i stotine pojedi …

Spomenik bosansko-hercegovačkoj ženi u Živinicama

CLOSE
CLOSE