Kalesija

Vratio se iz Njemačke i otvorio automehaničarsku radnju u Teočaku

Amel Ibričić je završio Mješovitu srednju školu “Teočak” u Teočaku, ekonomski smjer. Nedugo zatim odlučio je završiti i zanimanje za bravara.

Tokom školovanja u slobodno vrijeme zanimao se i za automehaniku, a znanje i interesovanje za automehaniku poteklo je iz porodice.

U nadi za boljim uspjehom odlučio se za odlazak u Njemačku. Nakon nepune tri godine, zbog nezadovoljstva na poslovima koje je radio i nemogućnosti napredovanja odlučio se na povratak u rodni kraj, Teočak. Ideja za otvaranje ovog poslovnog poduhvata je i ta što u Teočaku ne postoji dovoljan broj auto servisa koji pružaju kvalitetne usluge. Tako je nastala automehaničarska radnja “Ibričić”.

Usluge koje nude auto-servis “Ibričić” su: Servisiranje automobila (mehanika i elektronika), punjenje autoklime, prevoz auta (šlep služba) i usluge autodijagnostike. Amelova priča je još jedna uspješna IMPAKT priča.

𝗜𝗠𝗣𝗔𝗞𝗧 𝗶𝗻𝗸𝘂𝗯𝗮𝘁𝗼𝗿 𝗽𝗼𝘀𝗹𝗼𝘃𝗻𝗶𝗵 𝗶𝗱𝗲𝗷𝗮 𝐓𝐞𝐨č𝐚𝐤💡 je proveden uz podršku Ambasada Švicarske u Bosni i HercegoviniOpćina Teočak, JU Služba za zapošljavanje TK Tuzla, Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona

(IMPAKTBH)

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Švicarski glečeri u zadnje dvije godine manji za deset posto

  Promjena termina održavanja manifestacije „Kalesijski šampioni zna …

  U Ugljeviku ekshumirani kompletni posmrtni ostaci jedne žrtve protekl …

  U oktobru “Sajam proizvoda žena sa sela”

  Stigle dodatne količine potrebnih udžbenika za osnovce

  CLOSE
  CLOSE