Kalesija 21°

‘Vojvode’ iz Doboja: Sjedili smo dva sata na podu i osjećali se kao kerovi u toj prokletoj Kalesiji

Zastavu “nametnute BiH” u “prokletoj Kalesiji” skinuli “iz čiste zaj…cije”, a u policiji “dva sata sjedili na podu kao kerovi”


Vandalsko ponašanje navijačke grupe iz Doboja “Vojvoda”, koji su sinoć skinuli državnu zastavu s jarbola na šehidskom mezarju u Gornjoj Kalesiji, izazvalo je zgražavanje svih normalnih ljudi.

O kakvim se mentalnim sklopovima radi, najbolje pokazuje objašnjenje jednog od 22 člana grupe.

Na jednom od foruma na kojem se okupljaju “srpski navijači”, “Vojvoda” iz Doboja je želio da pojasni “bezvezni događaj koji se desio u toj prokletoj Kalesiji”.

-Na povratku sa gostovanja iz Zvornika, stajemo na proširenju da se obave fiziološke potrebe i tu vidimo na jarbolu zastavu nametnute nam BiH, a ne zastave sa ljiljanima kako su go… balinska napisala. Nikakakvo groblje nije oskrnavljeno, naša je samo nesreća što se je to desilo u blizini groblja. Skontali smo da je groblje nedaleko tek kada smo krenuli, tu zastavu smo skinuli iz čiste zaj…cije…-napisao je, ne videći, očito, nikakav problem u skidanju državne zastave s jarbola na memorijalnom mezarju.

Posebno je zanimljiv opis onoga što se događalo kasnije. Piše da su se “Vojvode”, nakon što su privedeni u PU Kalesija osjećali kao kerovi.

-U stanici nas drže kao kerove, morali smo sjediti na podu i to skoro dva sata, plus što smo skoro toliko sjedili u autobusu-navodi.

Završava time kako su “svjedoci prepoznali momka koji je skinuo zastavu”, te da su se njih četvorica dogovorili da sve preuzmu na sebe, kako bi ih policija pustila.

 

bportal

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  UNIS TOK: Oglas za posao

  Identifikovana još jedna žrtva genocida u Srebrenici

  Vijećnici OV Kalesija u četvrtak razmatraju Odluku o rebalansu budž …

  Moraš sam, Safete!

   Akcije „Alterego I i II“: SIPA vrši pretrese i na području Ka …

  CLOSE
  CLOSE