Kalesija 19°

Vlada TK sufinansira razvoj javne turističke infrastrukture

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Denis Bećirović potpisao je danas ugovore sa šest neprofitnih organizacija čiji su projekti za razvoj i unapređenje javne turističke infrastrukture odabrani za dodjelu novčanih sredstava.

Nakon provedenog javnog poziva od ukupno osam aplikanata, njih šest je ispunilo uslove a resorno ministarstvo će projekte sufinansirati u iznosu od 70 posto.

– Izdvojili smo oko 150.000 KM u turističku infrastrukturu. Prema Zavodu za statistiku FBiH turistička djelatnost, nakon metaloprerađivačkog sektora, predstavlja najbrže rastuću granu privrede. Realni parametri pokazuju povećanje i optimistične procjene za 2023. godinu u smislu povećanja broja turista – kazao je ministar Bećirović.

Pomoćnica ministra za trgovinu i turizam Dželmina Huremović naglasila je da se radi o projektima u vezi izgradnje obala kupališta, sportsko-turističke infrastrukture, vidikovaca, različitih vrsta staza, koji će ojačati turističku infrastrukturu kako bi TK kompletirao turistički proizvod i promovirao ga na adekvatan način.

Turistička zajednica Grada Tuzla je i ove godine bila jedan od uspješnih aplikanata na javni poziv.

– Naš projekat ove godine ticao se nabavke 12 rasklopivih izlagačkih štandova koje imamo namjeru ustupati onima koji sa nama inače partnerski realiziraju manifestacije. Prepoznali smo potrebu za nabavkom nešto modernijih štandova kojima ćemo upotpuniti i sadržaj malih sajmova i domaćih proizvoda, rukotvorina, podržati i druge u njihovim naporima da prezentiraju svoje proizvode – kazala je direktorica TZ Amra Jaganjac, saopćeno je iz Vlade TK. 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

U Kalesiji održan Internacionali festival folklora: Pored domaćina G …

Finalizirana akcija nabavke i ugradnje koševa na džematskom igrališ …

Klanjana kolektivna dženaza za četiri žrtve iz Prijedora i doline S …

Mašović: U Prijedoru se nalaze još deseci masovnih i stotine pojedi …

Spomenik bosansko-hercegovačkoj ženi u Živinicama

CLOSE
CLOSE