Kalesija 23°

VIDEO: Srbiju na Euroviziji predstavlja Nina sa pjesmom “Čaroban”


Pjesma “Čaroban” u izvođenju Danice Radojčić Nine predstavljat će Srbiju na Pjesmi Evrovizije 2011 u Düsseldorfu, odlučila je večeras publika SMS glasovima. Pjesma je dobila blizu 15.000 glasova.

Srbiju će na Pjesmi Evrovizije u Düsseldorfu predstavljati numera “Čaroban” u izvođenju mlade pjevačice Danice Radojčić Nine. Pjesmu je komponovala Kristina Kovač, a numera je osvojila 14.900 glasova.

Pjesma “Idemo dalje”, koju je komponovala i izvela Aleksandra Kovač, osvojila je 5.994 glasa, dok je kompozicija Kornelija Kovača “Ring ring ring”, u izvođenju grupe “Briz”, osvojila 4.049 glasova.

Gledaoci su mogli čuti hitove trija Kovač koje su izvodili Nina Badrić, Dado Topić, Aleksandra Radović, Jelena Tomašević, Karolina Gočeva, “Peti element”, Boris Novković, “Zemlja gruva”, Tanja Banjananin, glumci Milan Kalinić, Nikola Bulatović i Mina Lazarević. Sve numere izvodile su se uživo, uz pratnju studijskog benda i gudačkog ansambla RTS-a.

Hrvatska još nije izabrala svog predstavnika za ovogodišnju Evroviziju, a u polufinalnom izdanju Dore plasman osigurali Daria Kinzer i Jacques Houdek. Pobjednik će biti izabran naredne sedmice.

source.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Hospitalizirano šest osoba nakon stravičnog sudara u Tuzli

  Made in Kalesija: CNC Team predstavio inovativnu mašinu na sajmu R …

  Živinice: U saobraćajnim nesrećama povrijeđeno devet osoba

  Majdine novine i mačak Oli stigli do 13. broja

  Ispod fontane u dvorištu brčanskog ortopeda pronađeni posmrtni osta …

  CLOSE
  CLOSE