Kalesija 22°

VIDEO: Srbiju na Euroviziji predstavlja Nina sa pjesmom “Čaroban”


Pjesma “Čaroban” u izvođenju Danice Radojčić Nine predstavljat će Srbiju na Pjesmi Evrovizije 2011 u Düsseldorfu, odlučila je večeras publika SMS glasovima. Pjesma je dobila blizu 15.000 glasova.

Srbiju će na Pjesmi Evrovizije u Düsseldorfu predstavljati numera “Čaroban” u izvođenju mlade pjevačice Danice Radojčić Nine. Pjesmu je komponovala Kristina Kovač, a numera je osvojila 14.900 glasova.

Pjesma “Idemo dalje”, koju je komponovala i izvela Aleksandra Kovač, osvojila je 5.994 glasa, dok je kompozicija Kornelija Kovača “Ring ring ring”, u izvođenju grupe “Briz”, osvojila 4.049 glasova.

Gledaoci su mogli čuti hitove trija Kovač koje su izvodili Nina Badrić, Dado Topić, Aleksandra Radović, Jelena Tomašević, Karolina Gočeva, “Peti element”, Boris Novković, “Zemlja gruva”, Tanja Banjananin, glumci Milan Kalinić, Nikola Bulatović i Mina Lazarević. Sve numere izvodile su se uživo, uz pratnju studijskog benda i gudačkog ansambla RTS-a.

Hrvatska još nije izabrala svog predstavnika za ovogodišnju Evroviziju, a u polufinalnom izdanju Dore plasman osigurali Daria Kinzer i Jacques Houdek. Pobjednik će biti izabran naredne sedmice.

source.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Poziv mladima za učešće u Foto Konkursu 2024: “Bosna i Hercegovin …

Na današnji dan 1993. godine ubijen Hasib ef. Ramić, njegova supruga …

Generacije koje su dočekale izgradnju fiskulturne sale OŠ Kalesija, …

Ahmed Durgutović učenik generacije JU OŠ Memići

Jasmin Smajić kontrolor u finalnoj utakmici Kupa BiH u futsalu

CLOSE
CLOSE