Kalesija 21°

Vi pitate: Uskoro počinje zamjena kontejnera u centru Kalesije

kontejneri1Stari i gotovo pa uništeni kontejeri postavljeni u centru Kalesije uskoro bi mogli u „penziju“, a na njihovo mjesto trebali bi doći novi, veći i uređeniji kontejeri.

Ovo je za Kalesija online potvrdio direktor JKP „Komunalac“ Osmo Muminović koji ističe da su novi kontejneri stigli i da se čeka njihovo postavljanje u svim MZ na području općine, ali i u samom centru.

Ono što je do sada bilo problem jest da su sadašnji kontejneri postavljeni u blizini zgrada te da su ih kako ko stigne i pomjerali, dok će sada biti određena mjesta i lokacije za kontejnere te će se olakšati i samim radnicima prilikom kupljenja otpada.

osmo muminovic„Nama problem kada je u pitanju odlaganje smeća predstavljaju i sami građani, koji odlažu sve u kontejnere pa čak i šljaku i kruti otpad“, govori Muminović koji se nada da će se to promijeniti kada stignu novi kontejneri.

Novi kontejneri bi prema njegovom mišljenju trebali biti postavljeni do avgusta ove godine, a ono što je on pohvalio je i projekat postavljanja kanti za sitni otpad u centru Kalesije koje su jednoobrazne i koje čine centar ljepšim i uređenijim nego one prije.

Pored nabavke kontejnera Muminović ističe da bi uskoro trebalo biti nabavljeno i još jedno vozilo za odvoz otpada kako bi građanima se pružila još bolja usluga i brži odvoz smeća.

 

 

kontejneri2

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Akademija FK “Sloga” privukla veliki broj dječaka: Održ …

Pripreme za narednu sezonu u FK “Bosna” počinju 1.jula

Kadeti OK “Bosna” osvojili prvo mjesto na turniru u Zenici

U Bosni uvijek imaš prijatelja: Sirijcu Abdurahmanu pružili dom i lj …

Dočekuša, razgovoruša, sikteruša, pije se sa merakom: U Kalesiji 7 …

CLOSE
CLOSE