Kalesija

Vi pitate: “Da li će se doći do izmještanja pedijatrije u Domu zdravlja Kalesija”?

dom_zdravlja3Na naš redakcijski e-mail u okviru emisije NEON Televizije “Vi pitate” stigao je upit koji glasi “Da li će doći do izmještanja pedijatrije u Domu zdravlja Kalesija”?. Dalje se navodi da je odjel pedijatrije smješten na drugom spratu između odjeljenja porodične medicine kao i odjeljenja ginekologije, i dijela gdje se rade nalazi, čime se ugrožava zdravlje djece.

Zabrinuti roditelj koji je uputio pitanje ističe da se po svim standardima moraju razdvojiti zdrava i bolesna djeca u čekaonicama, a ne kao što je slučaj u Kalesiji gdje svi borave skupa, pa čak i novorođenčadi koja dolaze na prve vakcine.

O ovom problemu govorio je i dr. Sadeddin Sadi u emisiji “Na kahvi sa..” koji je istakao da je potrebno da se klinika izmjesti ili da se bar “pregradi” čime bi se odvojila od odjela koje smo već nabrojali. Kalesija online nezvanično saznaje da je i ranije bilo upita medicinskih radnika ali i ljekara upućenih prema direktoru Nusretu Sinanoviću da se dječija pedijatrija izmjesti u prvi sprat Doma zdravlja Kalesija, a da se timovi porodične medicine izmjeste gdje se sada pedijatrija nalazi. Na taj način stvorili bi se bolji uslovi rada.

Odgovor na ovo pitanje potražili smo i kod direktora ove ustanove dr. Nusreta Sinanovića.

nusret_sinanovic“Pa mi imamo zajedničku prostoriju odnosno čekaonicu gdje borave i zdrava i bolesna djeca, ali isključivo su tu bolesna djeca. Trenutno nemamo mogućnosti da to razdvojimo”, govori nam Sinanović.

On ističe da su sada male mogućnosti da se to razdvoji, ali dalje govori da će pokušati naći jednu prostoriju u kojoj bi djeca mogla dobiti injekcije, inhalacije ili previjanje i ona bi bila izdvojena od ovog dijela.

Vaša pitanja nam možete slati na e-mail redakcija@kalesija.com ili na ntv@neon.ba, a možete nam pitanje proslijediti i putem naše facebook stranice KALESIJA ONLINE

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Izletište Ilinčica prirodna baština ruralnog dijela Tuzle, mjesto z …

  Fadila Gazibegović iz Prnjavora sa 59 godina za 3 mjeseca savladala s …

  U FBiH će biti snižene i fiksirane cijene za 40 proizvoda: “Ob …

  Predstavnice Udruženja “Snaga nezavisne žene” prisustvov …

  VIDEO/Opljačkana mjenjačnica u Kalesiji, otuđeno 200.000 KM, lopovi …

  CLOSE
  CLOSE