Kalesija 34°

Uz ilahije i predramazansko druženje svečano zatvoreno “Tojšićko ljeto 2011.”

U sklopu manifestacije “Tojšićko ljeto 2011”, mladi iz Centra za mlade “CEZAM” Tojšići su u utorak (26. juli) organizovali “VEČE ILAHIJA”.


 

Napitak za duše prisutnih su bile nadahute ilahije i kaside u izvođenju gostiju večeri, članova hora medžlisa iz Sarajeva i hora Nuru ‘Ayni Kalesija.
Samo veče ilahija je dočarala i bosanska soba sa starom seharom, tevsijom demirlijom, bakarnim abdesnim ibrikom, fenjerima, fesom i ostalim bosanskim starinama.

Na samom početku Omer ef. Zulić je proučio ašere, nakon čega su uslijedili umilni zvuci hora naše mladosti koji su se širili na sve strane. Došli su do srca svakog.
Zvuci su to koji izmame suzu radosnicu koja iznosi tegobe iz naših srca.

Između učenja ilahija voditelji su citirali ajete iz Kur'ana, a u nastavku programa načelnik općine Kalesija, gospodin Rasim Omerović je proglasio kulturno – sportsku manifestaciju “Tojšićko ljeto 2011” zatvorenom. U svom obraćanu pohvalio je ovogodišnje Tojšićko ljeto, te je obećao da će i naredne godine podržati ovu kulturno – sportsku manifestaciju.

Na samom kraju programa, prisutnima se obratio predsjednik organizacionog odbora “Tojšićko ljeto 2011”, gospodin Hajrudin Kuralić koji je se zahvalio sponzorima ove manifestacije, a posebnu zahvalnost je uputio mladima iz Centra za mlade “CEZAM” Tojšići koji su mnogo doprinijeli pri organizaciji Tojšićkog ljeta 2011.
Gospodin Hajrudin Kuralić je uručio zahvalnice zaslužnim pojedincima, kolektivima i udruženjima, među kojima je i medijski sponzor ove manifestacije – Kalesija Online.

 

“Ako tražite sjajne bisere, morate se proći pustinje.U pijesku ih nećete pronaći, oni se u moru nalaze. Stoga, kraj mora vam je lutati, bisere sjajne tražiti.
Dal’ ćete ih pronaći, volja je Njegova. No, kraj vode će Vas bar dotaći, miris plavog mora.” Sena'i

 

Pripremila: Edina Šahmanović

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Poništen Javni konkurs za prijem u radni odnos u JU BKC „Alija Izet …

VIDEO/Džemat Vukovije Gornje: Poklon umra za džematliju Alić Fehima

Lakić o nestanku struje: Uspostavlja se napajanje, moramo biti oprezn …

Završen drugi upisni rok u MSŠ Kalesija, upisano 50 učenika

Javni poziv za dodjelu sredstava na ime podrške projektima organizaci …

CLOSE
CLOSE