Kalesija 11°

Urgentni poziv svim ljudima svijeta: U Somaliji od gladi umrlo preko 30.000 djece mlađe od 5 godina!/ KAKO POSLATI POMOĆ…

Kalesija Online prenosi vijest sa portala putvjernika.com …

O muslimani cijelog svijeta, ovo je poziv vama, u ovim blagoslovljenim danima, od potlačenog muslimanskog naroda Somalije čija djeca umiru od gladi. Muslimanski narod Somalije vas poziva u pomoć, pa makar sa jednim dolarom/eurom koji će ugasiti žeđ grupi vjernika.

Prema podacima vladinih i nevladinih organizacija do sada je od gladi i žeđi u Somaliji umrlo oko 30 000 (trideset hiljada) djece mlađe od 5 godina, dok oko 600 000 prijeti smrt od gladi i žeđi u bliskoj budućnosti. Zar da ummet Poslanika sallAllahu alejhi we sellem dopusti da njegova djeca umiru od gladi u najvećim mukama!? O brate, o sestro, kakav si ti odgovor pripremio za Allaha na Sudnjem danu, kada te bude upitao o somalijskoj djeci koja su umrla od gladi i žeđi, kada te bude upitao o tvojoj braći i sestrama u Somaliji koji su u smrtnim mukama od gladi prihvatili kršćanstvo, jer je to bio uslov da bi od strane kršćanskih misionara dobili pomoć!

 

Da braćo i sestre u islamu, jedan euro od svake osobe koja vjeruje u Allaha, je dovoljan da presječe put trgovcima krvlju, ratnim profiterima i drugim kriminalcima, među kojima i krstaški misionari, koji rade na pokrštavanju gladnih muslimana u zamjenu za jednu vreću riže i vrč vode.

Malo muslimana u svijetu zna da je ponosni somalijski narod uspostavio Šerijat, te da je samo Allaha uzeo za Zakonodavca i Vladara, što je rasrdilo Ameriku i Zapad, koji su 2006. godine naoružali i poslali etiopske kršćanske vojnike kako bi pokorili postojani somalijski muslimanski narod. Nakon nekoliko godina, etiopijski krstaši su poraženi, a ulogu američkog agenta su preuzeli somalijski munafici, ekstremne sufije, demokrate i sekularisti, koje su Amerika i Zapad potpomogli sa oko 6 000 krstaških vojnika iz Ugande i Burundija. Zadnjih nekoliko godina, somalijski mudžahidi su imali iuzetne uspjehe u oslobađanju Somalije od krstaša i njihovih slugu. Gotovo kompletna južna i centralna Somalija su oslobođeni. Vodila se borba za nekoliko kvartova u Mogadišu, koji su ostali pod vlašću marioneta i njihovih krstaških zaštitnika.

Ali krstaši na čelu sa Satanističkim Američkim Državama (SAD) nisu ostali ravnodušni na uspjehe mudžahida, već su kovali svoj pakleni plan. Zadnjih godina, WFP (World Food Program – Svjetski program za hranu) koji djeluje kao instrument američke spoljne politike, kompletno je uništio krhku somalijsku poljoprivredu, tako što je u vrijeme žetve i berbe, kada su somalijski farmeri trebali da prodaju svoje proizvode, na somalijsko tržište besplatno distribuirao namirnice, što je uništilo somalijsku poljoprivredu.

Nakon što je uništena kakva takva somalijska poljoprivreda, čekalo se na sušu. Allah zna, ali je i te kako vjerovatno da je suša djelo američkih agencija za klimatske promjene, jer je poznata stvar da su, Allahovom voljom, vojnici Dedždžala, Amerika i njeni saveznici, uspjeli mnogo puta da izazovu vještačke kiše, pa nas ne čudi ako su uspjeli izazvati i sušu, jer ako se pogleda na mapu sušom pogođene teritorije, vidi se da je suša najžešće pogodila dio Somalije koji je pod vlašću mudžahida, kao i teritoriju Ogadena, djela Etiopije u kojem žive Somalijci i u kojem postoji oružani otpor etiopskoj okupaciji, a krstaška Etiopija je zemlja koja prima najveću pomoć i podršku Amerike od svih afričkih zemalja.

I zaista, Allahovi neprijatelji su djelom uspjeli u nakani, jer su se mudžahidi, pod pritiskom gladi, a Allah najbolje zna, povukli iz Mogadiša, a hiljade izbjeglica sa teritorija koje su bile pod kontrolom mudžahida, hrli ka Mogadišu kako bi od krstaških organizacija i somalijskih otpadnika potražili malo hrane i gutljaj vode.

Ova muslimanka je u jednom danu izgubila četvero djece
Ova muslimanka je u jednom danu izgubila četvero djece

.
U prilog ovome govori i činjenica da je marionetska somalijska vlada proglasila glad tek nakon što je umrlo 29 000 djece mlađe od 5 godina, mahom u oblastima pod kontrolom mudžahida. Tako su Allahovi neprijatelji od krstaša, zajedno sa svojim somalijskim podanicima uspjeli natjerati mudžahide na povlačenje iz Mogadiša, a konačni cilj je slamanje mudžahida na čitavoj teritoriji Somalije.

Ovog puta su satanističke demokratske snage Amerike i Zapada odlučile da mudžahide unište, ne okupacijom i raketama, što je izuzetno skupo, već glađu, nakon što su stvorili preduslove za istu. Oni očekuju da će glađu izmoreni herojski narod Somalije dobrovoljno zatražiti od mudžahida kapitulaciju, kako ne bi pomrli od gladi.

Također, trebamo znati da dobar dio pomoći koja se širom svijeta prikuplja za gladne u Somaliji završava u rukama američkih marioneta iz redova tzv. privremene somalijske vlade. Tako ovu pomoć somalijski otpadnici koriste kao izuzetno efikasno oružje protiv mudžahida, jer hiljade muslimana hrli ka otpadnicima u Mogadišu, kako bi se spasili od gladi.

Dakle, somalijskom narodu nećete pomoći ako samo uplatite sredstva, jer ona mogu biti upotrijebljena protiv naroda i mudžahida, nego ako sredstva uplatite organizaciji koja će ih dostaviti gladnima, a ne političarima i ratnim profiterima. Pa, kako onda poslati pomoć gladnima u Somaliji, a da ta pomoć stigne onima kojima je namijenjena?

U svijetu operira više humanitarnih organizacija sa islamskim predznakom. Neke od njih su pouzdane, dok su druge samo instrument američke spoljne politike.

******************************************************

Put vjerika je zadnjih sedmica tražio pouzdanu humanitarnu organizaciju koja će ispuniti emanet koji je preuzela i pomoć isporučiti onima kojima je namijenjena. Konsultujući se sa upućenima, učenim ljudima i mnogim članovima islamskih forumova i stranica, pokazalo se da humanitarna organizacija Ummah Welfare Trust (UWT) stoji na samom vrhu pouzdanih organizacija koje vjerno i savjesno vrše distribuciju vaše pomoći tamo gdje ste pomoć zanijetili poslati. Stoga, preporučujemo svim muslimanima da novčana sredstva za pomoć gladnima u Somaliji uplate upravo preko ove organizacije.

Web sajt UWT-a je http://www.uwt.org/site/default.asp a vašu pomoć možete uplatiti koristeći Online formu za uplate (modul za uplate „Donate now“ nalazi se desno na stranici). Uplate se vrše u britanskim funtama (100 funti je približno jednako 115 eura).

Također, uplatu možete vršiti i putem bankovnog transfera sa sljedećim podacima: http://www.uwt.org/site/article.asp?id=284

 

Account name: Ummah Welfare Trust

IBAN: GB52MIDL40208000014192

Swift Code: MIDLGB22

Branch name and address: HSBC Bank, 4 Hardman Square, Spinningfields, Manchester, M3 3EB

Za svrhu uplate (Purpose of Payment) naznačite: For Poor and Needy in Somalia

Nakon uplate pošaljite email na info@uwt.org kako biste provjerili da li je sve u redu sa uplatom, ili to uradite telefonom na 0800 4 0800 11 ili + 44 (0) 1274 390 396. Poželjno je da u mailu naznačite tip donacije (sadaka, zekat…).

******************************************************

Prije nego izvršite uplate, znajte da:

-sa jednim eurom ćete nahraniti i napojiti jednu porodicu za jedan dan
-sa 10 eura ćete nahraniti i napojiti jednu porodicu za 10 dana
-sa 30 eura ćete nahraiti i napojiti jednu porodicu za mjesec dana
sa 10 000 eura ćete nahraniti i napojiti 10 000 porodica za 10 dana.
Foto reportažu o radu organizacije Ummah Welfare Trust i podjeli pomoći Somalijcima možete pogledati ovdje; http://www.uwt.org/site/article.asp?id=621

Svemogući Allah kaže:
“Oni koji imanja svoja troše na Allahovom putu liče na onoga koji posije zrno iz kojeg nikne sedam klasova i u svakom klasu po stotinu zrna. – A Allah će onome kome hoće dati i više; Allah je neizmjerno dobar i sve zna.” (El Bekare, 261)
Poslanik, sallallahu alejhi we selem, koji je uvijek bio darežljiv, a najdarežljivije je bio u mjesecu ramazanu, rekao je: „Ljudi će biti u hladu svoje milostinje sve dok se ne razdvoje – Nije rekao – sve dok im se ne presudi.“

Također, Poslanik, sallAllahu aljhi we sellem je rekao: „Nema ni jednog dana u kojem osvanu robovi, a da ne siđu dva meleka pa jedan govori: Allahu moj, nadoknadi onome koji daje, a drugi govori: Allahu moj, daj propast onome koji ne daje.“ (hadis bilježe Buharija i Muslim)

O muslimani, o vi koji vjerujete u Allaha i Sudnji dan, odazovite se na vapaj gladne muslimanske djece u Somaliji, udijelite u ime Allaha na dunjaluku, pa će se vama Allah smilovati na ahiretu!

NAPOMENA 1: Dragi brate i cijenjena sestro, budi sebeb (uzrok) da se spasi život bar jednog somalijskod djeteta, proslijedi ovaj poziv onima koje voliš i koje znaš, jer ćeš za svakog onog koji preko tebe sazna i izvrši uplatu, i ti imati istu nagradu kao i svaki pojedinačni uplatioc.

NAPOMENA 2: Dodatna pitanja o slanju pomoći gladnima u Somaliji možete postaviti u temi na našem forumu: Kako poslati pomoć gladnima u Somaliji.

Pogledajte i kratak video klip o posljedicama gladi u Somaliji:

putvjernika.com

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Pretresi na više lokacija, pronađena veća količina oružja i ekspl …

  Bingo već 11 godina najbolji prijatelj SOS Dječijih sela u BiH

  Nakon jučerašnjeg ubistva u Lipnici oglasili se iz Tužilaštva TK

  Na području Kalesije u toku 2023. godine prijavljeno i evidentirano 1 …

  Naučite tkati ćilime sa Senadom Aščić

  CLOSE
  CLOSE