Kalesija

Učitelj i nekadašnji učenik udružili snage, nabavili multimedijalnu opremu za učenike PŠ Hrasno Donje

U PŠ Hrasno Donje je prošle godine uspješno realizovan projekat  “Otvori prozor multimedijalnoj nastavi”, a sve u svrhu kvalitetnijeg odgoja i obrazovanja učenika koji pohađaju nastavu u pomenutoj školi.

Projekat se realizovan zajedničkim snagama nastavnog osoblja, roditelja, učenika, te predstavnika lokalne zajednice.

Shvatajući značaj ovakvog projekta za učenike PŠ Hrasno Donje podrška je stigla i od predsjedavajućeg MZ Hrasno Donje Jasmina Ćatića, koji je iz vlastitih sredstava i sredstava MZ, nabavio informatičku opremu za potrebe škole.

Učitelj Fejzulah Mujanović i Jasmin Ćatić najavljuju još jedan bitan projekat.

“Poslije par zajedničkih druženja i predavanja na temu “Uloga i značaj multimedija za odgoj i obrazovanje djece i mladih” pomenuti gospodin je obezbjedio skromna sredstva i izvršio uplatu školskog interneta za 2023/2024 . godinu u PŠ Hrasno Donje. Da to nije sve i da se naša saradnja ne završava na tome gospodin Jasmin Ćatić je u planu da sa svojim nekadašnjim učiteljem Fejzulahom pokrene realizaciju još jednog veoma bitnog projekta za učenike i uposlenike Područne škole Hrasno Donje. Kako kaže za realizaciju istog zatražit će pomoć od svojih školskih drugova koji se trenutno nalaza na privremenom radu van granica naše domovine.”, navedeno je iz škole.

Ovim projektom i vanjski dio škole je dobio ljepši i značajniji izgled. Postavljen je natpis sa nazivom škole, a u narednom periodu slijedi još projekata koji će nastavu učiniti kvalitetnijom i što je moguće više učinkovitom.

Više petica i lijepog druženja sigurno neće nedostajati u ovoj maloj školici, a ovo je lijepa poruka da se sve može kad se vrijedne ruke slože.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Gugl gasi stare i neaktivne račune

  Sjećanje na heroja: 31 godina od pogibije Adila Bešića

  Jedini u TK „Ski lift Karaula“: Ljubitelji zimskih sportova jedva …

  Vrijedne Kladanjke pletu, vezu, heklaju: Seoska domaćinstva opstaju z …

  Online mektebski kviz „Ikre“ – polaznici mekteba džemata Dubnic …

  CLOSE
  CLOSE