Kalesija 20°

Učitelj godine: Sam sredio parket, okrečio zidove, ukrasio klupe i postavio ormariće da djeca “ne vuku” na leđima rančeve od 15 kilograma

Da povratak u školske klupe đacima bude prava radost, u osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Tutinu pobrinuo se učitelj Muhamed Dreković koji je samoinicijativno, svojim sredstvima, ali i uz pomoć prijatelja tokom ljetnjeg raspusta kompletno sredio i opremio učionicu za svoje učenike.

Ona je sada pravi mali raj i mjesto na koje đaci dolaze sa osmijehom.

Cio enterijer je renoviran, uključujući i parket, klupe i stolice su ofarbane, zidovi okrečeni i postavljeni ormarići.

– Efektivno se radilo oko nedjelju dana. Želio sam da djeca imaju lijep prostor i da im bude prijatno dok su u školi, jer ovo je njihova druga kuća. Preko klupa su stavljene zaštitne folije i ono što je veoma važno jeste da smo stavili ormariće za djecu. Oni svi nose veoma teške torbe, oko 15 kilograma teži jedan ranac. Zato mi je cilj da se oni u tom smislu rasterete, a volio bih da ova moja inicijativa bude motiv drugim školama u Srbiji da takođe urade nešto slično, kaže za RINU učitelj Muhamed.

On dodaje da ovo ipak nije kraj, i da je planirano još radova u ovoj nevjerovatnoj učinioci.

– Nije još uvijek sve završeno, osnovne radove smo uradili do početka škole. A, dalje je planirano da se postave televizor, pametna tabla i još dosta toga, kaže ovaj učitelj.

Muhamedovom inicijativom, voljom i ažurnošću svi su oduševljeni. Osim djece i roditelja, njegov gest pohvalio je i Besim Hamzagić, novoimenovani pomoćnik predsjednika opštine Tutin, koji je Muhameda nazvao i “učiteljem godine”.

– Danas je jedan učitelj održao lekciju cijeloj zajednici, a posebno nama koji se bavimo javnim poslom. Samoinicijativno je opremio i uredio učionicu za svoje učenike. Desetak ovakvih ljudi koji imaju visoku svijest o javnom dobru bi bilo dovoljno da se promijeni stanje u cijelom gradu. Čestitam Muhamedu Drekoviću, učitelju godine, samo još da ustanovimo nagradu – napisao je Hamzagić na svom Facebook profilu.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Osamnaestogodišnjak iz Zenice preminuo od posljedica zaraze morbilama

Tomislav Cvitanušić uplatio članarinu u MIZ Srebrenica

Predstavljen bh. tim za Olimpijske igre u Parizu, Lana Pudar najveći …

Malonogometni turnir Šeher-Osmaci 30. i 31. jula

Šejlin recept za pitu buraniju

CLOSE
CLOSE