Kalesija 13°

U saobraćajnoj nesreći u Babajićima poginulo pet osoba

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 22:00 sata na magistralnom putu Tuzla-Zvornik u naselju Babajići poginulo je pet osoba dok su tri u teškom stanju prevezene u UKC Tuzla.

Do nesreće je najvjerovatnije došlo kada je vozač putničkog motornog vozila pod još uvijek neutvrđenim okolnostima, prešao u suprotnu saobraćajnu traku, sudarivši se sa autobusom u kojem se nalazilo oko tridesetero maloljetne djece.

U automobilu je bilo osam osoba, a na licu mjesta poginuli su vozač i suvozač dok je na putu do bolnice preminula jedna ženska osoba i dvoje djece. Prema riječima svjedoka jedno dijete je staro otprilike desetak mjeseci, dok je drugo dijete imalo oko sedam godina.

Vozač autobusa je rekao da je automobil, odjednom skrenuo iz svoje saobraćajne trake u njegovu, te da ga nije mogao izbjeći.

Uviđaj je počeo oko ponoći, a na terenu je i glasnogovornik MUP-a TK, Miralem Malkić koji je za RTV Slon rekao da je tačna informacija da je smrtno stradalo pet osoba te da je i preostalo troje u veoma, veoma kritičnom stanju.

U autobusu je bilo oko tridesetero djece, članova atletskog kluba iz Zvornika, koji su se vraćali sa takmičenja iz Banja Luke. Prema riječima trenera mladih atletičara tri osobe su u autobusu  lakše povrijeđene.

Policija provodi istragu.

rtvslon

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Tvrđava u Srebreniku prkosi vremenu, turistička atrakcija popularna …

  U srijedu nekoliko naselja na području Kalesije i Živinica bez struj …

  U džematu Kikači promovisana nova generacija učača Kur'ana

  Članovi Udruženja “Osmijeh nade” ostvarili zapažene rez …

  MIZ Kalesija: Počeo jesenji ciklus Kursa Islama

  CLOSE
  CLOSE