Kalesija

U Kalesiji počinje 16. kulturna manifestacija „Ikre 2011“/ Pogledajte program…

JU Gradska biblioteka Kalesija , u saradnji sa BZK Preporod, 16. put zaredom, u povodu obilježavanja oktobra – mjeseca knjige, organizira kulturnu manifestaciju „Ikre“.

Manifestacija počinje u srijedu, 26. oktobra, kada će biti upriličeno književno veče sa Ibrahimom Kajanom. Glavni sadržaj ovogodišnje manifesacije „Ikre 2011“ posvećen je rahmetli Nedžadu Ibrišimoviću.

Naime, u četvrtak, 27. oktobra, u 16,00 sati, planirana je književna tribina: „Bio jednom jedan – slovo o Nedžadu“, na kojoj će o akademiku Nedžadu Ibrišimoviću govoriti Ibrahim Kajan, Dževdet Tuzlić, Srđan Vukadinović, Fatmir Alispahić, Zlatko Dukić i Asmir Kujović.

– Rahmetli Nedžad Ibrišimović je bio čest gost u Kalesiji. Ovo je samo mali način da mu se odužimo za njegov ogromni doprinos bh. književnosti i kulturi općenito, kazao je Mehmed Hodžić, direktor JU Gradska biblioteka Kalesija.

U petak, 28. oktobra, predviđena su dva sadržaja: okrugli sto „Lektira u nastavi kao način popularizacije knjige“, na kojem će uvodničar biti Azra Mujkanović, savjetnik u Pedagoškom zavodu Tuzla, a predvišena je i promocija zbirke pjesama „Rimovanje bića“ Majde Zukić – Ribić, pjesnikinje iz Lukavca.

I za ponedjeljak, 31. oktobar, su predviđene dvije promocije knjiga: „Kad bi gosti govorile“ Saliha Smjalovića i „Zulija“ Bajre Perve.

 

Kalesijke Novine

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Protest žena Srebrenice: Ista je patnja od 1995. godine do danas

  Armin Berberović izjasnio se da nije kriv za ubistvo dvije mlade dokt …

  Dr. Zumra Begić obavlja besplatne ginekološke preglede u Potočarima

  Četiri uspješne dame iz BiH dobitnice nagrade Business Women Awards …

  BiH nazaduje u borbi protiv korupcije: Pošast koja je postala model p …

  CLOSE
  CLOSE