Kalesija 12°

U Kalesiji inspektori zatvorili tri Veterinarske ambulante

Veterinaraski inspektori u saradnji sa inspektorima rada, započeli su akciju kontrole veterinarskih objekata sa područja našeg kantona u kojima će provjeravati da li veterinarske stanice posjeduju Riješenja o ispunjenju propisanih uslova u pogledu prostora, kadra i veterinarsko-tehničke opreme, donesena od strane Kantonalnog ministra zapoljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

Kantonalnim inspekcijama rada predmet nadzora će biti radni status uposlenika veterinarskih organizacija, isplata plaća, uplata doprinosa, korištenje odmora i odsustva. U skladu sa zakonom sveveterinarske organizacije moraju imati validna riješenja o registraciji.

Prema riječima Mersudina Čelikovića, glavnog kantonalnog inspektora za veterinarstvo, ta riješenja su u većini veterinarskih organizacija istekla.

Zbog isteka riješenja o registraciji izdate su privremene zabrane rada za jednu ambulantu Veterinarske stanice Gradačac, dvije ambulante Veterinarske stanice Gračanica, za tri ambulante Vetrinarske stanice Kalesija, te za dvije ambulante Veterinsrske stanice Živinice. Osim privremene zabrane rada, izdati su i prekršajni nalozi i novčane kazne.

Iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove napominju da će akcija biti nastavljena i u narednih nekoliko dana sve dok se stanje u oblasti veterinarske djelatnosti ne popravi.

RTV SLON

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Svečanom sjednicom obilježena 111. godišnjica Udruženja ilmijje

  BKC “Alija Izetbegović” Kalesija: U petak predstava za dj …

  Sve više građevinara iz Bangladeša: I BiH počela da uvozi radnu sn …

  “Mladi žele više”: Udruženja iz Kalesije i Zvornika zaj …

  Mladi inžinjer iz Gračanice Asim Pedić pravi robote koji dostižu c …

  CLOSE
  CLOSE