Kalesija -7°

U BKC-u Kalesija održano predavanje na temu „Propisi i vrijednosti posta“

U petak , 05. 08. 2011. godine, u JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija je održano vjersko predavanje na temu „Propisi i vrijednosti posta“. Predavač je bio magistar Esnaf ef. Imamović.

-Predavanje je održano poslije džume namaza, a o navedenoj temi je govorio i Enver ef. Alić, glavni imam MIZ Kalesija. Bila je ovo dobra prilika da se vjernici dodatno upoznaju sa propisima koji prate post, te o vrijednostima posta i nagradama za one kojima post bude primljen.

Pored ovog, JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija će, ukoliko sve bude kako je planirano, organizovati još jedno vjersko predavanje krajem mjeseca Ramazana.


Esnaf ef. Imamović rođen je 7. juna 1979. godine u Tuzli, a živi u Lipovicama, općina Kalesija. Završio je Behram-begovu medresu u Tuzli 1998. godine, nakon čega se zaposlio kao imam i ostao na toj dužnosti par godina do odlaska na studije u Medinu, i to na jedno od najprestižnijih islamskih sveučilišta u svijetu – Islamski univerzitet u Medini, gdje završava Koledž arapskoga jezika 2002. godine, a potom i Fakultet šerijata 2006. godine.
U školskoj 2006./2007. godini upisuje postdiplomski studij na istom fakultetu iz oblasti usulul-fikha (metodologija islamskoga prava). Član je Asocijacije studenata Bosne i Hercegovine u Medini – ASBiHUM. Oženjen je i otac troje djece.

 

BKC “Alija Izetbegović”, Kalesija

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  PIO će tražiti manje papirologije od budućih penzionera, ali na isp …

  Čeka li nas novi masovni egzodus bh. državljana? Njemačka počela o …

  Navijači FK “Mladost 78” Vukovije Donje birali najboljeg …

  Beauty Beast By Mel kozmetika izbacuje liniju novih proizvoda: Zaštit …

  Teško povrijeđena: Uhapšen muškarac koji je ranio ženu u Tuzli

  CLOSE
  CLOSE