Kalesija 22°

U BKC-u Kalesija održano predavanje na temu „Propisi i vrijednosti posta“

U petak , 05. 08. 2011. godine, u JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija je održano vjersko predavanje na temu „Propisi i vrijednosti posta“. Predavač je bio magistar Esnaf ef. Imamović.

-Predavanje je održano poslije džume namaza, a o navedenoj temi je govorio i Enver ef. Alić, glavni imam MIZ Kalesija. Bila je ovo dobra prilika da se vjernici dodatno upoznaju sa propisima koji prate post, te o vrijednostima posta i nagradama za one kojima post bude primljen.

Pored ovog, JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija će, ukoliko sve bude kako je planirano, organizovati još jedno vjersko predavanje krajem mjeseca Ramazana.


Esnaf ef. Imamović rođen je 7. juna 1979. godine u Tuzli, a živi u Lipovicama, općina Kalesija. Završio je Behram-begovu medresu u Tuzli 1998. godine, nakon čega se zaposlio kao imam i ostao na toj dužnosti par godina do odlaska na studije u Medinu, i to na jedno od najprestižnijih islamskih sveučilišta u svijetu – Islamski univerzitet u Medini, gdje završava Koledž arapskoga jezika 2002. godine, a potom i Fakultet šerijata 2006. godine.
U školskoj 2006./2007. godini upisuje postdiplomski studij na istom fakultetu iz oblasti usulul-fikha (metodologija islamskoga prava). Član je Asocijacije studenata Bosne i Hercegovine u Medini – ASBiHUM. Oženjen je i otac troje djece.

 

BKC “Alija Izetbegović”, Kalesija

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Poziv mladima za učešće u Foto Konkursu 2024: “Bosna i Hercegovin …

Na današnji dan 1993. godine ubijen Hasib ef. Ramić, njegova supruga …

Generacije koje su dočekale izgradnju fiskulturne sale OŠ Kalesija, …

Ahmed Durgutović učenik generacije JU OŠ Memići

Jasmin Smajić kontrolor u finalnoj utakmici Kupa BiH u futsalu

CLOSE
CLOSE