Kalesija 22°

Svečanom sjednicom obilježena 111. godišnjica Udruženja ilmijje

U petak, 22. septembra 2023. godine, svečanom sjednicom Osnovnog odbora Udruženja ilmijje Kalesija, obilježena je 111. godišnjica od osnivanja Udruženja ilmijje u Bosni i Hercegovini. Sjednicu je vodio predsjednik OO Udruženja ilmijje Kalesija Muamer ef. Bukvarević, koji je u svom obraćanju istakao da je ova generacija imama ponosna na svoje prethodnike, imame i muallime koji su djelovali na području MIZ Kalesija, te iskoristio priliku da se zahvali današnjem gostu Nezimu Haliloviću Muderrisu.

Nakon predsjednika Bukvarevića, riječi dobrodošlice uputio je, glavni imama Muharem ef. Mešanović te upoznao gosta s pozitivnim primjerima međusobne suradnje i potpore među članovima kolektiva i OO Udruženja ilmijje u Kalesiji.

Na samom kraju prisutnim se obratio i današnji gost Nezim ef. Halilović, ne krijući svoje zadovoljstvo prisustvom današnjoj sjednici. Muderris je prisutne imame podsjetio na važnost Udruženja ilmije u bosanskohercegovačkom društvu, te uputio nekoliko svojih razmišljanja i iskustava o unaprijeđenju imamskom rada u džematu. Na samome kraju, domaćini su Nezim ef. uručili skromnu hediju, koja će biti podsjetnik na današnje druženje.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Akademija FK “Sloga” privukla veliki broj dječaka: Održ …

Pripreme za narednu sezonu u FK “Bosna” počinju 1.jula

Kadeti OK “Bosna” osvojili prvo mjesto na turniru u Zenici

U Bosni uvijek imaš prijatelja: Sirijcu Abdurahmanu pružili dom i lj …

Dočekuša, razgovoruša, sikteruša, pije se sa merakom: U Kalesiji 7 …

CLOSE
CLOSE