Kalesija

Svečanom sjednicom obilježena 111. godišnjica Udruženja ilmijje

U petak, 22. septembra 2023. godine, svečanom sjednicom Osnovnog odbora Udruženja ilmijje Kalesija, obilježena je 111. godišnjica od osnivanja Udruženja ilmijje u Bosni i Hercegovini. Sjednicu je vodio predsjednik OO Udruženja ilmijje Kalesija Muamer ef. Bukvarević, koji je u svom obraćanju istakao da je ova generacija imama ponosna na svoje prethodnike, imame i muallime koji su djelovali na području MIZ Kalesija, te iskoristio priliku da se zahvali današnjem gostu Nezimu Haliloviću Muderrisu.

Nakon predsjednika Bukvarevića, riječi dobrodošlice uputio je, glavni imama Muharem ef. Mešanović te upoznao gosta s pozitivnim primjerima međusobne suradnje i potpore među članovima kolektiva i OO Udruženja ilmijje u Kalesiji.

Na samom kraju prisutnim se obratio i današnji gost Nezim ef. Halilović, ne krijući svoje zadovoljstvo prisustvom današnjoj sjednici. Muderris je prisutne imame podsjetio na važnost Udruženja ilmije u bosanskohercegovačkom društvu, te uputio nekoliko svojih razmišljanja i iskustava o unaprijeđenju imamskom rada u džematu. Na samome kraju, domaćini su Nezim ef. uručili skromnu hediju, koja će biti podsjetnik na današnje druženje.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Izletište Ilinčica prirodna baština ruralnog dijela Tuzle, mjesto z …

  Fadila Gazibegović iz Prnjavora sa 59 godina za 3 mjeseca savladala s …

  U FBiH će biti snižene i fiksirane cijene za 40 proizvoda: “Ob …

  Predstavnice Udruženja “Snaga nezavisne žene” prisustvov …

  VIDEO/Opljačkana mjenjačnica u Kalesiji, otuđeno 200.000 KM, lopovi …

  CLOSE
  CLOSE