Kalesija 22°

Svečana akademija na Univerzitetu u Tuzli: Dobrodošlica za 2.792 brucoša

Prvi dan nastave za sve brucoše Univerziteta u Tuzli obilježen je Svečanom akademijom, koja je danas održana u Univerzitetskoj sportskoj dvorani.


Studentima su se prigodnim govorom obratili ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, prof.dr. Nađa Avdibašić -Vukadinović i rektor Univerziteta u Tuzli, prof.dr. Enver Halilović i zaželjeli im uspješno studiranje i ulazak u akademsku zajednicu. Studenti su, također, imali priliku da se upoznaju sa menadžmentom Univerziteta i dekanima fakulteta.

-Svima nam počinje nova akademska godina i zbog toga smo posebno radosni i zadovoljni. Vi, studenti, danas zvanično ulazite u akademsku zajednicu Univerziteta u Tuzli, a starije generacije su pronašle ovaj pojam ˝brucoši˝ kako bi istakli svoju razliku u odnosu na vas. Uvjeren sam, dijelim vaše, ali i uvjerenje mnogih drugih iz okruženja, da ste napravili pravi izbor-kazao je rektor Univerziteta u Tuzli, prof. dr. Enver Halilović u svom obraćanju.

Ova akademska godina je počela 19. septembra, za razliku od prethodnih koje su počinjale u oktobru, saopćeno je iz Press službe Univerziteta.

-Naredna akademska godina će početi 1. septembra, što je u skladu sa bolonjskim principima studiranja. Neophodno je da se studentima obezbjedi dovoljno vremena za pohađanje nastave, učenje i spremanje ispita-kazao je rektor Halilović..

Broj upisanih brucoša u I godinu I ciklusa studija na Univerzitet u Tuzli u akademskoj 2011/12 godini je 2792. Ovo nije konačan broj upisanih brucoša, jer je još uvijek u toku III upisni rok na Prirodno-matematičkom fakultetu i Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

(bportal.ba)

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Tvrđava u Srebreniku prkosi vremenu, turistička atrakcija popularna …

  U srijedu nekoliko naselja na području Kalesije i Živinica bez struj …

  U džematu Kikači promovisana nova generacija učača Kur'ana

  Članovi Udruženja “Osmijeh nade” ostvarili zapažene rez …

  MIZ Kalesija: Počeo jesenji ciklus Kursa Islama

  CLOSE
  CLOSE