Kalesija

Stigle dodatne količine potrebnih udžbenika za osnovce

U depo Ministarstva obrazovanja i nauke TK pristigle su dodatne količine radnihudžbenika za učenike osnovnih škola i one će u narednim danima biti dostavljene školama i podijeljene učenicima na korištenje. Podsjećamo, zbog činjenice da određene škole nisu precizno iskazale svoje potrebe za udžbenicima, početkom školske godine pojedinim učenicima podijeljeni su već korišteni, ispisani radni udžbenici.


„Zbog neadekvatno iskazanih potreba u određenim školama nije izvršena adekvatna nabavka udžbenika, te se početkom školske godine pojavio navedeni problem. Ponavljamo, radi se o manjem broju učenika osnovnih škola u našem kantonu. Primjenom nove metodologije izvršili smo nabavku nedostajućih količina udžbenika i oni su danas pristigli u depo Ministarstva“, kazao je ministar obrazovanja Ahmed Omerović.


„Ovim je otklonjen problem i svi učenici dobit će potpuno nove radne udžbenike, odnosno one udžbenike koji su namijenjeni za upisivanje određenih sadržaja. Ostali udžbenici jesu već korišteni jednu godinu, ali su oni u veoma dobrom i upotrebljivom stanju, te bi ih kao takve bilo šteta bacati, a nabavljati iste takve nekorištene udžbenike“, rekao je ministar Omerović, prezentirajući danas stanje u kojem se nalaze korišteni udžbenici.


Na kraju svog današnjeg obraćanja ministar Omerović se osvrnuo i na špekulacije da su sredstva za ove namjene osigurali viši nivoi vlasti.
„Svi nabavljeni udžbenici nabavljeni su sredstvima iz Budžeta Tuzlanskog kantona, koje smo mi planirali. Od Federacije Bosne i Hercegovine za ovu namjenu nije uplaćena niti jedna konvertibilna marka“, zaključio je ministar Omerović.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Na današnji dan: Prije 32. godine otet i ubijen mr. Abdulah Kovačevi …

  Šefovi diplomatija šest zemalja EU potpisali izjavu: S BiH do kraja …

  UM “TRIK” najavljuje radionicu “Aktivizam kroz muzik …

  Izletište Ilinčica prirodna baština ruralnog dijela Tuzle, mjesto z …

  Fadila Gazibegović iz Prnjavora sa 59 godina za 3 mjeseca savladala s …

  CLOSE
  CLOSE