Kalesija 23°

Sjajne vijesti: Počela gradnja olimpijskog bazena u Mostaru

Sjajne vijesti stižu nam iz Mostara. Ono što smo godinama čekali uskoro bi moglo postati stvarnost.

Rodni grad naše najbolje plivačice Lane Pudar uskoro će dobiti olimpijski bazen!

– Počeli radovi na izgradnji olimpijskog bazena u Mostaru – napisao je na svojoj Facebook stranici Adil Šuta, vijećnik u Gradskom vijeću Mostara, uz objavljene fotografije i objašnjenje:

– Danas su konačno krenuli radovi na izgradnji olimpijskog bazena u Južnom logoru. Izvođač radova danas radi na pripremi gradilišta! Mnogi su bili skeptici da će radovi uopće početi, ali iako sporo, napokon je došao i taj dan!Drago mi je da sam bio dio ekipe koja je inicirala i pokrenula izgradnju istog, jer su na našu inicijativu 2021. godine osigurana početna sredstva od 120.000 KM za izradu projektne dokumentacije – poručio je Šuta.

Inicijativu za izgradnju olimpijskog bazena u Mostaru pokrenuo je predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić i Klub vijećnika Koalicije za Mostar amandmanom na rebalans budžeta ispred Odbora za urbanizam i građenje koji je usvojen i tada su osigurana sredstva za izradu projektne dokumentacije, nakon čega se u saradnji sa Vladom Federacije i tadašnjim premijerom Fadilom Novalićem dogovorilo finansiranje ovog značajnog projekta za Mostar.

Vlada Federacije BiH na čelu sa tadašnjim premijerom Novalićem je za bazen u Mostaru izdvojila osam miliona KM.

Ugovor za početak izgradnje olimpijskog bazena u Mostaru potpisali su prije devet dana mostarski gradonačelnik Mario Kordić, direktor Direkcije za izgradnju Kulturno sportskog centra u Mostaru Edin Prašo i direktor građevinske firme Hering d.d. Široki Brijeg Ladislav Bevanda.

Potpisani Ugovor u vrijednosti od 11 miliona KM odnosi se na prvu fazu izgradnje bazena koja podrazumijeva izgradnju konstrukcije, krova i fasade olimpijskog bazena.

Maksimalni rok za izvođenje radova je 24 mjeseca, a minimalni 18 mjeseci.

Olimpijski bazen jedan je od generacijskih projekata koji provodi mostarska vlast i nadamo se da će uskoro sve generacije Mostaraca, posebno mladi ljudi, koristiti bazen.

Mostar je okruženje talentovanih ljudi, mladih sportista kojima će izgradnja olimpijskog bazena i sportske sale u Mostaru značiti za kvalitetan rad i uspjeh.

(FAKTOR)

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Osamnaestogodišnjak iz Zenice preminuo od posljedica zaraze morbilama

Tomislav Cvitanušić uplatio članarinu u MIZ Srebrenica

Predstavljen bh. tim za Olimpijske igre u Parizu, Lana Pudar najveći …

Malonogometni turnir Šeher-Osmaci 30. i 31. jula

Šejlin recept za pitu buraniju

CLOSE
CLOSE