Kalesija

Šemsudin Ćatić: Prepustimo institucijama BiH, prvenstveno sigurnosnim agencijama kao i predstavnicima EU da rade svoj posao

Skup podrške predsjedniku manjeg bh. entiteta Miloradu Dodiku, koji će se održati danas u poslijepodnevnim satima, u organizaciji nevladnihih organizacija i vlasti iz Rs-a, izazvao je mnoge reakcije aktivista i boračkih udruženja iz Federacije Bosne i Hercegovine.

Reakcija nije izostala ni iz Kalesije, te se saopćenjem upućeno prvenstveno veteranima oglasio Šemsudin Ćatić, predsjednik koordinacije boračkih udruženja Kalesija:

“Pripadnici svih boračkih udruženja sa područja opštine Kalesija za današnje najavljeno plansko i sinhronizovano okupljanje naroda i boračkih udruženja u rs-u, i to baš na entitetskoj liniji ne smijemo ostati samo nijemi posmatrači. Danas je to nazovimo mirno okupljanje građana, sutra oklopna vozila, policija, legitimisanje itd. Prepustimo institucijama BiH, prvenstveno sigurnosnim agencijama za koji su zaduženi i plaćeni, kao i predstavnicima EU zaduženih za očuvanje mira u BiH da rade svoj posao. Istovremeno moramo više raditi na zbližavanju i koordinaciji između svih boračkih udruženja u Kalesiji kako bi svima pokazali snagu i odlučnost u mirnodobskoj borbi za BiH. Naša obaveza je da vodimo brigu o svim demobilisanim borcimana opštine Kalesija, a još više za povratnike u manji BH entitet.”

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Švicarski glečeri u zadnje dvije godine manji za deset posto

  Promjena termina održavanja manifestacije „Kalesijski šampioni zna …

  U Ugljeviku ekshumirani kompletni posmrtni ostaci jedne žrtve protekl …

  U oktobru “Sajam proizvoda žena sa sela”

  Stigle dodatne količine potrebnih udžbenika za osnovce

  CLOSE
  CLOSE