Kalesija 12°

Sanel Buljubašić (SDP) imenovan za v.d. direktora Elektroprivrede BiH

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas je dala saglasnost Nadzornom odboru Elektroprivrede BiH da za vršioca dužnosti direktora ovog preduzeća imenuje Sanela Buljubašića.

Vlada Federacije BiH je ranije na današnjoj sjednici smijenila dosadašnjeg direktora Admira Andeliju, a također prihvaćena i odluka i o razrješenju Upravnog odbora ovog preduzeća.

Sanel Buljubašić, inače inžinjer mašinstva, je obnašao funkciju načelnika Srebrenika, a bio je zaposlen i u Javnom preduzeću ViK Srebrenik. Član SDP-a je od 1995. godine.Trenutno je član Gradskog odbora SDP BiH Srebrenik i potpredsjednik KO SDP BiH Tuzla.

Podsjećamo, jučer je Samostalni sindikat radnika rudnika Federacije Bosne i Hercegovine zatražio je hitnu smjenu Uprave JP “Elektroprivreda BiH” jer smatraju da se tako može proizvesti puno manje štete od onog što ova uprava može proizvesti.

Ispred zgrade Elektroprivrede održan je i protest rudara iz Zenice zbog neisplate plaća zeničkim rudarima niko se nije obratio, a tražili su poštivanje naloga kojeg je Vlada FBiH uputila Upravi EP BiH gdje se traži poštivanje Sporazuma potpisanog između RMU Zenica i Sindikata rudara.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Svečanom sjednicom obilježena 111. godišnjica Udruženja ilmijje

  BKC “Alija Izetbegović” Kalesija: U petak predstava za dj …

  Sve više građevinara iz Bangladeša: I BiH počela da uvozi radnu sn …

  “Mladi žele više”: Udruženja iz Kalesije i Zvornika zaj …

  Mladi inžinjer iz Gračanice Asim Pedić pravi robote koji dostižu c …

  CLOSE
  CLOSE