Kalesija 33°

Roditelji ovisni o internetu: Gdje su mama i tata? Na Facebooku, kao i obično

Roditelji troše u prosjeku 14 sati sedmično na internetu, a gotovo polovicu tog vremena provode na društvenim mrežama, pokazuje novo istraživanje.


Nova je studija otkrila da 62 posto roditelja posjećuje Facebook nekoliko puta sedmično te da provode u prosjeku šest sati sedmično sa svojim online prijateljima, piše Daily Mail pozivajući se na istraživanje britanske medijske agencije Different Size Feet.

Intervjui sa više od hiljadu odraslih osoba otkrili su da mame i tate sve više provode vremena na internetu, a online zajednice su im prvi izvor savjeta o roditeljstvu, piše Tportal. Žene su uglavnom tvrdile da na internetu najčešće pokušavaju pronaći načine kako bi poboljšale porodični život. Ali istraživanje je pokazalo kako su očevi na netu zbog zabave i hobija.

“Moderne majke imaju sve manje vremena, pa koriste internet kao način da ubrzaju svoj život. Tako kupuju online, upravljanje kućnim finansijama i traže savjete o djeci, gdje na forumima i grupama mogu pronaći korisne i direktne savjete i podršku”, tumači reultate Carrie Grafh iz agencije koja je provela istraživanje. Studija je pokazala da su žene sklone koristiti internet kad njihova djeca odu na spavanje ili dok gledaju televiziju.

Druga je studija je utvrdila da prosječan roditelj pošalje 600 poruka godišnje da bi komunicirao sa svojom djecom.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Lakić o nestanku struje: Uspostavlja se napajanje, moramo biti oprezn …

Završen drugi upisni rok u MSŠ Kalesija, upisano 50 učenika

Javni poziv za dodjelu sredstava na ime podrške projektima organizaci …

Ilustracije Admira Delića o genocidu bit će izložene u Memorijalnom …

Nakon Zijadove pogibije rodio se sin Malik Sakić: Ponosan na svog bab …

CLOSE
CLOSE