Kalesija

Prva polufinalna noć Eurosonga: Srbija ide u finale, predstavnica Hrvatske nije imala sreće

U Areni Fortuna (Esprit Arena) u Dusseldorfu je u utorak navečer održana prva polufinalna noć takmičenja za najbolju pjesmu Europe u 2011. godini. U prvoj večeri ovog televizijskog showa koji su pratili milioni ljudi putem svojih TV ekrana, ali i oko 24.000 njih u dvorani, nastupilo je 19 zemalja, a u finale se plasiralo njih deset.

Zemlje koje su imale dovoljno dobre pjesme da su zaslužile još jednom se predstaviti i u glavnoj, finalnoj večeri i tako pokušati dovesti Eurosong kući su: Srbija, Litvanija, Grčka, Azerbejdžan, Gruzija, Švicarska, Mađarska, Finska, Rusija i Island.

Za dobru atmosferu su se pobrinuli i domaćini showa Anke Engelke, poznata komičarka, Stefan Raab, jedan od najpopularnijih TV voditelja u Njemačkoj, koji je prije nekoliko godina i predstavljao svoju zemlju pjesmom “Wadde Hadde Dudde Da” i Judith Rakers, voditeljica najgledanije informativne emisije u Njemačkoj. Međutim, čak se i zemlji kakva je Njemačka dešava da uprkos svim naporima ne prođe sve u najboljem redu. Kako su i gledaoci BHRT-a mogli čuti, komentatori programa su imali manjih tehničkih poteškoća, pa gledaoci nisu najbolje čuli ono što pričaju.

Ove godine su čak 43 zemlje poslale svoje predstavnike da pokušaju osvojiti prvo mjesto na jednom od najdužih muzičkih takmičenja u svijetu- Eurosongu.

Ovogodišnji predstavnik Bosne i Hercegovine, Dino Merlin, će sa svojom pjesmom “Love in Rewind” otvoriti drugu polufinalnu noć Eurosonga 12. maja u Dusseldorfu. “Love in Rewind” je proteklih dana veoma dobro kotirala na svjetskim kladionicama, a na kanalu YouTube je pogledana više od 1.600.600 puta.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Protest žena Srebrenice: Ista je patnja od 1995. godine do danas

  Armin Berberović izjasnio se da nije kriv za ubistvo dvije mlade dokt …

  Dr. Zumra Begić obavlja besplatne ginekološke preglede u Potočarima

  Četiri uspješne dame iz BiH dobitnice nagrade Business Women Awards …

  BiH nazaduje u borbi protiv korupcije: Pošast koja je postala model p …

  CLOSE
  CLOSE