Kalesija 21°

Promjena termina održavanja manifestacije „Kalesijski šampioni znanja 2023“: Svečana dodjela priznanja u petak, 6. oktobra

Već smo bili najavili da će se manifestacija „Kalesijski šampioni znanja 2023“ održati 4. oktobra, ali zbog tehničkih problema došlo je do promjene termina svečane dodjele priznanja. Zvanično i konačno manifestacija „Kalesijski šampioni znaja 2023“ će se održati 6. oktobra (petak), u 16,30 sati.

Organizatori će obavijestiti sve škole i dobitnike priznanja o promjeni termina.

Ove godine će biti dodijeljeno 66 priznanja učenicima i studentima, a priznanja će dobiti i najvrjedniji nastavnici, mentori nagrađenih učenika.

U nastavku teksta donosimo imena svih ovogodišnjih dobitnika priznanja:

JU OŠ KALESIJA

 Zekerijja Jahja Salihović, sin Rizaha i Samire, učenik 8. razreda OŠ Kalesija, osvojio 2. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke, 1. mjesto na regionalnom takmičenju iz islamske vjeronauke, 1. mjesto na državnom takmičenju iz islamske vjeronauke i 1. mjesto  na međudržavnom takmičenju iz islamske vjeronauke.

 Emina Mujanović, kćerka Emira i Enise, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz informatike, 1. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike, 3. mjesto na kantonalnom takmičenju iz matematike, 1. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike, 2. mjesto na kantonalnom takmičenju iz fizike, 7. mjesto na federalnom takmičenju iz fizike i učenik generacije OŠ Kalesija.

 Lejla Sinanović, kćerka Edina i Sabine, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke, 3. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike, 3. mjesto na regionalnom takmičenju iz islamske vjeronauke i 2. mjesto na državnom takmičenju iz islamske vjeronauke.

 Nadira Subašić, kćerka Elvira i Amire, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika, 2. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke, 1. mjesto na regionalnom takmičenju iz islamske vjeronauke i 4. mjesto na državnom takmičenju iz islamske vjeronauke.

 Hadi Ćurtović, sin Jasmina i Melise, učenik 8. razreda OŠ Kalesija, osvojio 1. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke, 2. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike, 3. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike i 2. mjesto na regionalnom takmičenju iz islamske vjeronauke.

 Sufjan Jakupović, sin Izudina i Jasmine, učenik 9. razreda OŠ Kalesija, osvojio 1. mjesto na općinskom takmičenju iz njemačkog jezika i 3. mjesto na kantonalnom takmičenju iz njemačkog jezika.

 Samra Hrustić, kćerka Saudina i Enise, učenica 8. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz bosanskog jezika i 1. mjesto na općinskom takmičenju iz biologije.

 Amina Mehanović, kćerka Ismeta i Alme, učenica 6. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz bosanskog jezika.

 Arslan Aljić, sin Ibrahima i Fikrete, učenik 6. razreda OŠ Kalesija, osvojio 1. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike

 Armina Spahić, kćerka Hazima i Samke, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike i 5. mjesto na kantonalnom takmičenju iz fizike.

 Lejla Selimović, kćerka Melihe, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

 Amer Subašić, sin Ibrahima i Asmire, učenik 8. razreda OŠ Kalesija, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz biologije.

 Ehlimana Smajlović, kćerka Nedima i Dževide, učenica 8. razreda OŠ Kalesija, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke.

JU OŠ TOJŠIĆI

 Majda Selimović,   kćerka Mahmuta i Asmire, učenica 8. razreda OŠ Tojšići, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike i 2. mjesto na općinskom takmičenju iz biologije.

 Ajlin Delić, kćerka Ismeta i Selme, učenica 8. razreda OŠ Tojšići, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike , 2. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike i 5. mjesto na kantonalnom takmičenju iz fizike.

 Delila Bošnjaković, kćerka Damira i Dženane, učenica 9. razreda OŠ Tojšići, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike i 3. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

 Amna Musić, kćerka Suada i Amele, učenica 9. razreda OŠ Tojšići, učenik generacije OŠ Tojšići.

 Deniz Eminović, sin Nedžada i Mersihe, učenik 7. razreda OŠ Tojšići, osvojio 1. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

 Adi Šmigalović, sin Muhameda i Dine, učenik 8. razreda OŠ Tojšići, osvojio 1. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

 Lamija Šišić, kćerka Teufika i Elvire, učenica 8. razreda OŠ Tojšići, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike, 2. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike i 2. mjesto na općinskom takmičenju iz bosanskog jezika.

 Ajdin Smajić, sin Mehmeda i Enise, učenik 6. razreda OŠ Tojšići, osvojio 2. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike i kao predstavnik džemata Prnjavor osvojio 3. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – 2. nivo

 Medina Selimović, kćerka Mahmuta i Asmire, učenica 6. razreda OŠ Tojšići, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz bosanskog jezika.

 Belmin Sinanović, sin Aida  i Emine, učenik 7. razreda OŠ Tojšići, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz bosanskog jezika.

 Ajla Husić, kćerka Enesa i Selme, učenica 9. razreda OŠ Tojšići, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz hemije.

JU OŠ MEMIĆI

 Asmira Ibrić, kćerka Asmira i Zehdine, učenica 9. razreda OŠ Memići, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz njemačkog jezika i učenik generacije OŠ Memići.

 Mirsad Dedić, sin Sanela i Mirele, učenik 9. razreda OŠ Memići, osvojio 1. mjesto na općinskom takmičenju iz informatike.

  Harun Bukvić, sin Sanela i Hatije, učenik 9. razreda OŠ Memići, osvojio 1. mjesto na općinskom takmičenju iz informatike.

 Amra Ibrić, kćerka Asmira i Zehdine, učenica 6. razreda OŠ Memići, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz bosanskog jezika.

 Ahmed Salkić, sin Asima i Aldijane, učenik 7. razreda OŠ Memići, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

 Kenan Krajinović, sin Almira i Emine, učenik 7. razreda OŠ Memići, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz geografije.

 Maida Musić, kćerka Elvisa i Simbade, učenica 9. razreda OŠ Memići, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz njemačkog jezika.

 Murat Hajdarević, sin Nerzudina i Emine, učenik 9. razreda OŠ Memići, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz informatike.

JU OŠ RAINCI GORNJI

 Lejla Brkić, kćerka Zijada i Medise, učenica 9. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike, 3. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke i učenik generacije OŠ Rainci Gornji.

Lamija Zulić, kćerka Nedžada i Sabine, učenica 9. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz hemije.

 Muamer Paloš, sin Mirze i Mejre, učenik 9. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojio 2. mjesto na općinskom takmičenju iz hemije i 4. mjesto na kantonalnom takmičenju iz hemije.

 Almedina Suljkanović, kćerka Muje i Sanele učenica 7. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike i 2. mjesto na općinskom takmičenju iz bosanskog jezika.

 Rasim Bukvar, sin Enesa i Esade, učenik 6. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

 Azra Mustafić, kćerka Almera i Edite učenica 7. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz historije.

 Dženana Džafić, kćerka Sanela i Amele učenica 8. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz bosanskog jezika.

JU OŠ VUKOVIJE

 Mahir Padžić, sin Mirzeta i Nermine, učenik 7. razreda OŠ Vukovije, osvojio 1. mjesto na općinskom takmičenju iz geografije i 2. mjesto na kantonalnom takmičenju iz geografije.

Mirnesa Dahalić, kćerka Muje i Samire, učenica 7. razreda OŠ Vukovije, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz bosanskog jezika 2. mjesto na općinskom takmičenju iz historije.

 Elma Padžić, kćerka Nedima i Admire, učenica 9. razreda OŠ Vukovije, učenik generacije OŠ Vukovije.

 Sara Majdančić, kćerka Dževada i Mersihe, učenica 7. razreda OŠ Vukovije, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz historije.

 Belmin Muminović, sin Elmira i Irfane, učenik 7. razreda OŠ Vukovije, osvojio 2. mjesto na općinskom takmičenju iz geografije.

Merima Herić, kćerka Mehmeda i Nermine, učenica 9. razreda OŠ „Vukovije“, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz informatike.

STUDENTI:

 Amina Alić, kćerka Muhameda i Amire, iz Gornjih Vukovija, studentica ekonomije. Treću godinu završila s prosjekom – 10.

SREDNJA ŠKOLA

 Mirha Čikarić, kćerka Hasana i Mevlide, učenica 4. razreda Behram-begove medrese u Tuzli, učenik generacije Behram-begove medrese.

 Fahrudin Čajtinović, sin Fehima i Remze, učenik 4. razreda medicinski tehničar, učenik generacije u MSŠ Kalesija.

 Lamija Smajić, kćerka Samira i Hanife, učenica 1. razreda MSŠ Kalesija, osvojila 1.mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke i 3. mjesto na regionalnom takmičenju iz islamske vjeronauke.

MEKTEBSKO TAKMIČENJE

 Delila Nuhanović, kćerka Rame i Selime, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, džemat Prnjavor, osvojila 1. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – 3. nivo i 2. mjesto na nivou muftijstva iz općeg poznavanja islama – 3. nivo

 Eldar Halilović, sin Munevira i Hermine, učenik 5. razreda OŠ Kalesija, džemat Dubnica, osvojio 1. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz učenja Kur'ana – 2. nivo i 3. mjesto na nivou muftijstva iz učenja Kur'ana – 2. nivo.

 Jahja Habeš, sin Amela i Senade, učenik 2. razreda OŠ Memići, džemat Memići Centar, osvojio 1. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz učenja Kur'ana – 1. nivo

 Davud Hasanović, sin Mersudina i Zinete, učenik 3. razreda OŠ Kalesija, džemat Miljanovci, osvojio 1. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – 1. nivo

 Amila Ibrahimović, kćerka Nedžada i Elvire učenica 5. razreda OŠ Kalesija, džemat Dubnica, osvojila 1. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – 2. nivo

 Mirza Selimović, sin Mirnesa i Jasmine, učenik 8. razreda, džemat Seljublje, osvojio 1. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz učenja Kur'ana – 3. nivo

 Nahla Bajrić, kćerka Hamdije i Mejre, učenica 3. razreda OŠ Vukovije, džemat Vukovije Gornje, osvojila 2. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz učenja Kur'ana – 1. nivo

 Amer Paloš, sin Mirze i Mejre, učenik 3. razreda OŠ Rainci Gornji, džemat Rainci Donji, osvojio 2. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – 1. nivo

 Ehlimana Barčić, kćerka Mevludina i Naide učenica 7. razreda OŠ Rainci Gornji, džemat Lipovice Stara džamija, osvojila 2. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz učenja Kur'ana – 2. nivo.

 Naida Mujčinović, kćerka Nermina i Enese, učenica 4. razreda OŠ Kalesija, džemat Čaršijska džamija, osvojila 2. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – 2. nivo

 Umihana Barčić, kćerka Mevludina i Naide, učenica 8. razreda OŠ Rainci Gornji, džemat Lipovice – stara džamija, osvojila 2. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz učenja Kur'ana – 3. nivo.

Dalila Ibrahimović, kćerka Nedžada i Elvire učenica 9. razreda OŠ Kalesija, džemat Dubnica, osvojila 2. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – 3. nivo

 Belma Smajlović, kćerka Belmina i Edine, učenica 1. razreda OŠ Kalesija, džemat Dubnica, osvojila 3. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz učenja Kur'ana – 1. nivo

 Anida Omerović, kćerka Elvisa i Almire učenica 3. razreda OŠ Kalesija, džemat Dubnica, osvojila 3. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – 1. nivo

 Dawud Smajić, sin Aldina i Dženite, učenik 4. razreda OŠ Kalesija, džemat Sarači, osvojio 3. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz učenja Kur'ana – 2. nivo

 Amina Bikić, kćerka Amira i Selme, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, osvojila 3. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz učenja Kur'ana – 3. nivo

 Arnela Mujić, kćerka Elmedina i Amele, učenica 9. razreda, džemat Seljublje, osvojila 3. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – 3. nivo

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

U Kalesiji održan Internacionali festival folklora: Pored domaćina G …

Finalizirana akcija nabavke i ugradnje koševa na džematskom igrališ …

Klanjana kolektivna dženaza za četiri žrtve iz Prijedora i doline S …

Mašović: U Prijedoru se nalaze još deseci masovnih i stotine pojedi …

Spomenik bosansko-hercegovačkoj ženi u Živinicama

CLOSE
CLOSE