Kalesija 12°

Pozivnica: U Kalesiji dvodnevno obilježavanje Dana Povelje (utorak i srijeda)


JU gradska biblioteka Kalesija i BZK Preporod Kalesija i ove godine će upriličiti manifestaciju „Dani Povelje“, koja se održava u povodu obilježavanja 29. avgusta, dana kada je 1189. godine napisana Povelja Kulčina bana, najstariji pisani dokument na bosanskom jeziku u kojem se spominje država BiH.

Manifestacija je prethodnih godina počinjala 29. avgusta, ali je ove godine došlo do pomjeranja termina zbog bajramskih blagdana.

Prvog dana manifestacije, u utorak, 13. septembra, sa početkom u 16,00 sati, u galeriji BKC-a bit će otvorena izložba slika „Reljef Bosne“ kalesijskog slikara Sejfulaha Imamovića, kao i izložba „Stara Bosna“, na kojoj će biti izložene slike koje su nastale na likovnoj koloniji „Džafići 2011“, a koje su rađene po historijskim motivima.

Drugog dana manifestacije, u srijedu, u 16,00 sati, u Gradskoj biblioteci bit će upriličena promocije knjige „Snagovo i okolina kroz vijekove“ autora magistra Dževada Tosunbegovića.

U saradnji sa OŠ Kalesija i Mješovitzom srednjom školom Kalesija, Grdaska biblioteka i BZK Preporod za učenike ovih škola prikazati dokumentarne filmove o srednjovjekovnoj Bosni.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Svečanom sjednicom obilježena 111. godišnjica Udruženja ilmijje

  BKC “Alija Izetbegović” Kalesija: U petak predstava za dj …

  Sve više građevinara iz Bangladeša: I BiH počela da uvozi radnu sn …

  “Mladi žele više”: Udruženja iz Kalesije i Zvornika zaj …

  Mladi inžinjer iz Gračanice Asim Pedić pravi robote koji dostižu c …

  CLOSE
  CLOSE