Kalesija 21°

Pozivnica: U Kalesiji dvodnevno obilježavanje Dana Povelje (utorak i srijeda)


JU gradska biblioteka Kalesija i BZK Preporod Kalesija i ove godine će upriličiti manifestaciju „Dani Povelje“, koja se održava u povodu obilježavanja 29. avgusta, dana kada je 1189. godine napisana Povelja Kulčina bana, najstariji pisani dokument na bosanskom jeziku u kojem se spominje država BiH.

Manifestacija je prethodnih godina počinjala 29. avgusta, ali je ove godine došlo do pomjeranja termina zbog bajramskih blagdana.

Prvog dana manifestacije, u utorak, 13. septembra, sa početkom u 16,00 sati, u galeriji BKC-a bit će otvorena izložba slika „Reljef Bosne“ kalesijskog slikara Sejfulaha Imamovića, kao i izložba „Stara Bosna“, na kojoj će biti izložene slike koje su nastale na likovnoj koloniji „Džafići 2011“, a koje su rađene po historijskim motivima.

Drugog dana manifestacije, u srijedu, u 16,00 sati, u Gradskoj biblioteci bit će upriličena promocije knjige „Snagovo i okolina kroz vijekove“ autora magistra Dževada Tosunbegovića.

U saradnji sa OŠ Kalesija i Mješovitzom srednjom školom Kalesija, Grdaska biblioteka i BZK Preporod za učenike ovih škola prikazati dokumentarne filmove o srednjovjekovnoj Bosni.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

U Kalesiji održan Internacionali festival folklora: Pored domaćina G …

Finalizirana akcija nabavke i ugradnje koševa na džematskom igrališ …

Klanjana kolektivna dženaza za četiri žrtve iz Prijedora i doline S …

Mašović: U Prijedoru se nalaze još deseci masovnih i stotine pojedi …

Spomenik bosansko-hercegovačkoj ženi u Živinicama

CLOSE
CLOSE