Kalesija 22°

Pozivnica: Predavanje “Nadnaravnost Kur'ana”, velika sala BKC-a Kalesija (petak u 14h)

U sklopu posljednje noći kulturno-sportske manifestacije “Kalesijsko ljeto 2011.” godine, u organziaciji BKC-a Kalesija, održan je koncert ilahija i kasida “U susret ramazanu”.
BKC i MIZ Kalesija su na dostojan građanima Kalesije najavili mubarek mjesec ramazan.

Petog dana mjeseca ramazana, u velikoj sali BKC “Alija Izetbegović” Kalesija, održano je predavanje na temu “Propisi i vrijednosti posta”.
Gost predavač je bio magistar Esnaf ef. Imamović, koji prisutnima govorio o značaju ovog mjeseca za muslimane.

U petak (26. august 2011.), gost predavač u BKC će ponovo biti Esnaf ef. Imamović, a tema ovog predavanja će biti “NADNARAVNOST KUR'ANA”.
Ovom prilikom pozivamo građane naše općine da u petak nakon džume namaza (u 14h) posjete BKC, te poslušaju predavanje o ovoj zanimljivoj temi.

 

 

Esnaf ef. Imamović rođen je 7. juna 1979. godine u Tuzli, a živi u Lipovicama, općina Kalesija. Završio je Behram-begovu medresu u Tuzli 1998. godine, nakon čega se zaposlio kao imam i ostao na toj dužnosti par godina do odlaska na studije u Medinu, i to na jedno od najprestižnijih islamskih sveučilišta u svijetu – Islamski univerzitet u Medini, gdje završava Koledž arapskoga jezika 2002. godine, a potom i Fakultet šerijata 2006. godine.
U školskoj 2006./2007. godini upisuje postdiplomski studij na istom fakultetu iz oblasti usulul-fikha (metodologija islamskoga prava). Član je Asocijacije studenata Bosne i Hercegovine u Medini – ASBiHUM. Oženjen je i otac troje djece.


Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Akademija FK “Sloga” privukla veliki broj dječaka: Održ …

Pripreme za narednu sezonu u FK “Bosna” počinju 1.jula

Kadeti OK “Bosna” osvojili prvo mjesto na turniru u Zenici

U Bosni uvijek imaš prijatelja: Sirijcu Abdurahmanu pružili dom i lj …

Dočekuša, razgovoruša, sikteruša, pije se sa merakom: U Kalesiji 7 …

CLOSE
CLOSE