Kalesija 18°

Ponovo napad na Bošnjake, pretučen Senad Sejfić iz Kamenice Gornje

Senad Sejfić, mještanin sela Gornja Kamenica kod Zvornika, sinoć je teško pretučen na putu ispred seoske džamije.

Prema još nepotvrđenim informacijama, pretukli su ga dvojica mještana Srba iz susjednog sela Donja Kamenica po imenu Bane Jovanović i Bojan Bogićević, koji su trenutno privedeni u prostorije Policijske stanice u Zvorniku.

Od pedesetak mještana Kamenice koji su se okupili na Diviču u namjeri da, u znak protesta, krenu prema sjedištu Gradske uprave u Zvorniku, saznajemo da se napad na Senada Sejfića dogodio večeras oko 20.00 sati, saznaje Politički.ba

Naime, Sejfić se vozilom kretao pored džamije, navodno je bio pošao u džamiju na namaz, a potom u Tuzlu, kada je naišlo nekoliko vozila koja su dolazila iz pravca Šekovića.

Vozila su opkolila Sejfićevo vozilo u kome je on sjedio vezan sigurnosnim pojasom, gdje su ga, tako vezanog, Jovanović i Bogićević, počeli udarati po svim dijelovima tijela, a najviše u predjelu glave.

Jedna mještanka koja je vidjela šta se događa počela je da vrišti i poziva komšije koje su Senadu pritekle u pomoć, da bi napadači potom pobjegli u pravcu Donje Kamenice.

Komšije su Sejfića odmah odvele u Policijsku stanicu u Zvorniku i prijavile slučaj, nakon čega su napadači odmah privedeni.

Jedan od mještana Kamenice koji je govorio pod uslovom anonimnosti u izjavi za Politicki.ba je kazao da Bošnjaci neće dozvoliti da ih na njihovim imanjima i u njihovim kućama bilo ko napada, te da će pod hitno tražiti da se o svemu očituje i gradonačelnik Zvornika .

– Ovo nije prvi put da pojedinci iz Donje Kamenice pokušavaju napadati Bošnjake koji su se vratili na svoje. Neka svi znaju to nećemo dozvoliti. Ako nas legalni entitetski organi neće zaštititi, neka to kažu – ogorčen je naš sagovornik.

(Preporod.info)

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Živinice: U saobraćajnim nesrećama povrijeđeno devet osoba

  Majdine novine i mačak Oli stigli do 13. broja

  Ispod fontane u dvorištu brčanskog ortopeda pronađeni posmrtni osta …

  Putevi u BiH: Saobraća se bez vanrednih ograničenja

  Servisne informacije iz Živinica (21. 9. 2023.)

  CLOSE
  CLOSE