Kalesija 33°

Polubrat zagradio put i ne da mu prolaz do kuće, mogu li u policiji i Sudu riješiti problem?!

Sead Biberović (52), iz Gornjih Petrovica kod Kalesije, ima devetero djece. Nezaposlen je. Sin Edin (11) boluje od leukemije, a kćerku Šemsa (15) ima smetnje u razvoju. Uz sve ove nedaće, Sead ima problema i sa polubratom Zejnilom Hamidovićem, koji mu, kako nam je ispričao Sead Biberović, osporava prolazak putem do kuće.

– Moj brat Osman je kupio zemlju i put od Muharema Rabotića i tu napravio kuću. Kasnije je, zbog problema sa Zejnilom, i on morao odseliti; prodao je i kuću i zemlju i put, ali je i meni ostavio metar i po puta na korištenje. Zejnilova kuća je prije moje pored tog puta i on nam sada ne da da prolazimo. Zagradio je put željeznom ogradom i već dva i po mjeseca mi osporava prolazak, kazivao nam je Biberović, dodajući da je slučaj prijavio Policijskoj upravi Kalesija i da je podnio tužbu protiv polubrata Zejnila.

Meni se ne ide u zatvor

Ovih dana Sead Biberović do kuće dolazi preko komšijskih njiva. Kako kaže, sad je još i moguće prolazitiu, ali kad se okiša ikad padne snijeg tek tada će pravi problemi nastati. Iste probleme imaju i ri njegova sina koji su tu napravili kuće.

– Policija je dolazili na lice mjesta i napravila zapisnik, ali od tada ništa nije promijenjeno. Nema još ništa ni od Suda, niko me ne zove. Bojim se da ne padne mrtva glava. Pravo da vam kažem jedva se suzdržavam. Bilo bi bolje da to policija i Sud riješe, nego da se prolije krv. Meni se ne ide u zatvor, ali sam na granici sa živcima. Ima li iko da mi pomogne? – pita se ogorčeno Sead Biberović.

S druge strane, Zejnil Hamidović, Seadov polubrat, tvrdi da je put zagradio jer je njegov.

Kalesijske Novine

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Poništen Javni konkurs za prijem u radni odnos u JU BKC „Alija Izet …

VIDEO/Džemat Vukovije Gornje: Poklon umra za džematliju Alić Fehima

Lakić o nestanku struje: Uspostavlja se napajanje, moramo biti oprezn …

Završen drugi upisni rok u MSŠ Kalesija, upisano 50 učenika

Javni poziv za dodjelu sredstava na ime podrške projektima organizaci …

CLOSE
CLOSE