Kalesija 27°

Poljoprivrednici TK sutra dijele besplatno svoje proizvode u znak protesta zbog teškog položaja


Udruženje poljoprivrednika Tuzlanskog kantona obavještava da će dana 16.06.2011. sa početkom u 8 sati na parkingu preko puta BKC–a u Tuzli, izvršiti besplatnu podjelu povrća u znak protesta zbog teškog položaja poljoprivrednika BiH.

Sarajevo: Građani nosili gajbe domaćih krastavaca

Dijeljenjem krastavaca iz domaće proizvodnje ispred zgrade državnih institucija BiH Udruženje poljoprivrednika u BiH juče je iskazalo nezadovoljstvo svojim položajem u zemlji.

Predsjednik Udruženja Miro Pejić rekao je da je povrće iz domaće proizvodnje, pored prekomjernog uvoza u proteklim godinama, sada doživjelo još lošiji plasman zbog negativne kampanje u Evropi.
Pejić je pozvao građane BiH da nesmetano i bez straha konzumiraju domaće proizvode, te pozvao vlasti u BiH da u roku od 30 dana formiraju Vijeće ministara BiH.

On traži da se donese odluka o zaštiti domaće proizvodnje i da se donese odluka o oporezivanju luksuzne robe kako bi se osigurala značajna sredstva za podsticaj u poljoprivredi na entitetskim nivoima.
“Ako do toga ne dođe, blokirat ćemo granične prelaze u oba entiteta”, poručio je Pejić dodavši da ako i to ne urodi plodom, poljoprivrednici iz BiH će formirati šatorsko naselje pred institucijama i blokirati unutrašnje saobraćajnice.

sarajevo-x

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

U Kalesiji održan Internacionali festival folklora: Pored domaćina G …

Finalizirana akcija nabavke i ugradnje koševa na džematskom igrališ …

Klanjana kolektivna dženaza za četiri žrtve iz Prijedora i doline S …

Mašović: U Prijedoru se nalaze još deseci masovnih i stotine pojedi …

Spomenik bosansko-hercegovačkoj ženi u Živinicama

CLOSE
CLOSE