Kalesija 28°

Pohod stazama branilaca Kule Grada

U povodu 19. godišnjice odlaska jedinice Patriotske lige Kalesija u odbranu Kule Grada kod Zvornika i Dana otpora na Kula Gradu,  Udruženje boraca Patriotske lige Kalesija, u saradnji sa Organizacionim odborom manifestacije “8. april Dan otpora Zvornik 2011”  i Savezom boraca Patriotske lige Tuzlanskog kantona, u petak 8. aprila 2011. godine organizuje POHOD STAZAMA BRANILACA KULE GRADA.
Ovaj  datum  je  presudan za odbranu Bosne i Hercegovine, 8.aprila je pružen prvi organizovani otpor  agresoru“ Centralno obolježavanje će se desiti u Kula Gradu sa početkom U 12 sati na platou ispred džamije je sakupljanje, doček gostiju i zvanica. Prije džume-manaza u džamiji Kula Grad će biti pručen tevhid zvorničkim šehidima. Istovremeno će tevhid biti proučen u svim džamijama na području Zvornika.

Nakon džuma-namaza je planiran čas historije o Zvorniku do 1992. godine i prvim danima otpora. U 15 sati je predviđena javna tribina na platou ispred džamije. Na tribini će biti govora i prisjećanja na ratni put zvorničkih boraca. Takođe će biti dodjeljene plakete zaslužnim borcima.
U okviru programa nastupat će hor “Bilal” iz Janje i kulturno umjetničko društvo iz Puračića. I ove godine se očekuje prisustvo velikog broja boraca, građana zvorničke opštine, njihovih prijatelja i gostiju.

Prijevoz je organizovan iz centra Kalesije, sa polaskom u  11,30 sati.

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Evo kako možete pogledati nečiji story, a da se to ne vidi

  Hospitalizirano šest osoba nakon stravičnog sudara u Tuzli

  Made in Kalesija: CNC Team predstavio inovativnu mašinu na sajmu R …

  Živinice: U saobraćajnim nesrećama povrijeđeno devet osoba

  Majdine novine i mačak Oli stigli do 13. broja

  CLOSE
  CLOSE