Kalesija 33°

Pohod stazama branilaca Kule Grada

U povodu 19. godišnjice odlaska jedinice Patriotske lige Kalesija u odbranu Kule Grada kod Zvornika i Dana otpora na Kula Gradu,  Udruženje boraca Patriotske lige Kalesija, u saradnji sa Organizacionim odborom manifestacije “8. april Dan otpora Zvornik 2011”  i Savezom boraca Patriotske lige Tuzlanskog kantona, u petak 8. aprila 2011. godine organizuje POHOD STAZAMA BRANILACA KULE GRADA.
Ovaj  datum  je  presudan za odbranu Bosne i Hercegovine, 8.aprila je pružen prvi organizovani otpor  agresoru“ Centralno obolježavanje će se desiti u Kula Gradu sa početkom U 12 sati na platou ispred džamije je sakupljanje, doček gostiju i zvanica. Prije džume-manaza u džamiji Kula Grad će biti pručen tevhid zvorničkim šehidima. Istovremeno će tevhid biti proučen u svim džamijama na području Zvornika.

Nakon džuma-namaza je planiran čas historije o Zvorniku do 1992. godine i prvim danima otpora. U 15 sati je predviđena javna tribina na platou ispred džamije. Na tribini će biti govora i prisjećanja na ratni put zvorničkih boraca. Takođe će biti dodjeljene plakete zaslužnim borcima.
U okviru programa nastupat će hor “Bilal” iz Janje i kulturno umjetničko društvo iz Puračića. I ove godine se očekuje prisustvo velikog broja boraca, građana zvorničke opštine, njihovih prijatelja i gostiju.

Prijevoz je organizovan iz centra Kalesije, sa polaskom u  11,30 sati.

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Poništen Javni konkurs za prijem u radni odnos u JU BKC „Alija Izet …

VIDEO/Džemat Vukovije Gornje: Poklon umra za džematliju Alić Fehima

Lakić o nestanku struje: Uspostavlja se napajanje, moramo biti oprezn …

Završen drugi upisni rok u MSŠ Kalesija, upisano 50 učenika

Javni poziv za dodjelu sredstava na ime podrške projektima organizaci …

CLOSE
CLOSE