Kalesija 19°

Podržite akciju nabavke koševa za mlade u Kikačima!

Prenosimo pisanje mladih ljudi iz Kikača, općina Kalesija, na portalu http://www3.kikaci.ba/


.

Košarka na “Pijesku”

Životni ritam modernog doba polahko zahvata i naše malo mjesto, a zbog preuzetih obveza na poslu i u društvu odraslom čovjeku jednostavno ostaje malo vremena za razonodu i druženje. Toga su postali svjesni mladi i djeca pa tako dio svog slobodnog vremena, kojeg sada pod ljetnim praznicima ne nedostaje, iskoriste za druženje i igru, kao i za realizaciju raznih korisnih akcija pa tako i za uređenje okoliša i igrališta.

Organizacija mladih “OM” Kikači pokrenula je projekat izgradnje malog košarkaškog igrališta na sportskom poligonu u Kikačima kako bi pored postojećeg terena za fudbal i odbojku na pijesku životni prostor učinili bogatijim za još jednu sportsku aktivnost.

Međutim, nedostatak finansijskih sredstava sprečava nastavak realizacje ovog projekta. Do sada je prikupljeno 720 KM, a potrebno je 1500 KM kako bi projekat bio u potpunosti završen. Iskreno se zahvaljujemo svim našim donatorima (nakon završene akcije objavit ćemo i listu), a sve ljude dobre volje molimo da pomognu i ostvare još jedan san mladih.

***********************************************

Svi koji žele pomoći mogu se javiti na email; mensur.djedovic@gmail.com (Mensur Đedović), na kojem također možete i dobiti informacije o ovom projektu.

Uplate se mogu vršiti u NLB Tuzlanska banka na račun broj 1321402006972474 sa naznakom – ZA IZGRADNJU KOŠARKAŠKOG IGRALIŠTA, ili direktno kod nekog od članova udruženja: Mensur Đedović, Ermin Sakić, Izudin Avdibašić, Safet Sakić, Mirza Avdibašić.
***********************************************

-Iskreno se nadamo da će mladi iz Kikača ovu akciju uspješno privesti kraju, a Kalesija Online će također objaviti imena donatora, kao i fotografije budućeg košarkaškog igrališta.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

U Kalesiji održan Internacionali festival folklora: Pored domaćina G …

Finalizirana akcija nabavke i ugradnje koševa na džematskom igrališ …

Klanjana kolektivna dženaza za četiri žrtve iz Prijedora i doline S …

Mašović: U Prijedoru se nalaze još deseci masovnih i stotine pojedi …

Spomenik bosansko-hercegovačkoj ženi u Živinicama

CLOSE
CLOSE