Kalesija

PISMO: Policija u Kalesiji brine za rodbinu, NE za sigurnost građana

U samo 7 dana u centru Kalesije, 50-tak metara od policijske stanice, desile su se dvije pljačke.
Jedna nešto manja (luster i sijalica), te jedna „malo“ veća (pljačka zlatare, u vrijednosti ne manjoj od 74.000KM).
Policija niti za jedan od navedenih slučajeva ne snosi direktnu krivicu.

Međutim, policija i kada ima priliku da odradi svoj dio posla, isti ne obavlja profesionalno i u interesu građana.
Bezvoljnost, rodbinske veze, ili pak nešto treće?!

PRESUDITE SAMI…

Mjesto nesreće: Šta se našlo u policijskom zapisniku?
Mjesto nesreće: Šta se našlo u policijskom zapisniku?

*Sead Mujkić za javnost općine Kalesija… i šire*

 

Radim kao taksista na općini Kalesija. Da bi ispunio svoje obaveze prema državi i nešto zaradio kako bi školovao djecu, prinuđen sam raditi kad god se ukaže prilika za koju marku.

Tako da bi u subotu kad djeca imaju izlaznu noć radio do kasno. Da bi jedne subote na nedjelju 17.04.2011.god vraćajući se iz Memića prema Kalesiji po pozivu momaka koji su te noći izlazili ,kod benzinske pumpe “INA” iz suprotnog smjera naišlo pmv (putničko motorno vozilo) Golf 2 bijele boje koje se kretalo mojom kolovoznom trakom.

U blizini pumpe su se nalazila tri momka kojima ne znam ni imena, koji su vidjeli šta se tu desilo. Pokušavajući izbjeći direktan sudar sklanjao sam se u desnu stranu svoje kolovozne trake.
Pošto ni to nije bilo dovoljno da se izbjegne sudar, bio sam prisiljen skrenuti u benzinski pumpu, prilikom čega sam pričinio materijalnu štetu na saobraćajnom znaku i na svom vozilu u vrijednosti 2.121,00 KM.

Vozač pmv Golf 2 ne osvrćući se šta se sa mnom dešava, bježi iz moje kolovozne trake i nastavlja vožnju u pravcu Zvornika.
Kad sam izašao iz vozila, sav izgubljen, zamolio sam momka koji se tu zaustavio sa pmv Golf 4, da nastavi vožnju i sustigne bijelog Golfa 2 te zapiše registarske oznake, što je on odmah i učinio.
U međuvremenu sam zamolio momke koji su to sve gledali ,da mi kažu broj policije, kao i da sačekaju da policija dođe kako bi dali izjave.
Nakon nekoliko minuta stigla je i policija, koja je pitala šta se dogodilo.
Pozvao sam momke (svjedoke) da priđu i daju izjave, dok je mene dotični policajac OMERBEGOVIĆ NURIJA pitao da li je bilo kontakta.
Odgovorio sam da kontakta nije bilo, jer sam skrenuo trenutak prije nego me udario.
Isti mi je rekao da bi sve lakše bilo da nisam bježao iz svoje trake ili da sam ostvario bilo kakav kontakt sa bjeguncem.

Ubrzo zatim stigao je i momak sa pmv Golf 4 koji je ne štedeći ni sebe ni svoje vozilo uspio pristići pmv Golf 2 već odmah poslije “OMEGE” (2km od Kalesije) i prateći ga sve do benzinske pumpe “POLO” u Memićima, prepoznao vozača i upisao broj registarskih oznaka, te je iste podatke dao policiji. Golfom 2 je upravljao Musić Sevad.
U vozilu Golf 4 nalazio se vozač Mujkić Eldin i njegov suvozač Husić Enver.

Tada je gore navedeni policajac Omerbegović upozorio momke (svjedoke) da će morati ići na suđenje, čime ih je odmah uplašio.
Momci su rekli da su vidjeli kako bijeli Golf 2 bježi iz moje kolovozne trake. Pošto je napravio zapisnik, te uradio alkotest na meni, zamolio sam ga da privede vozača koji je prouzrokovao saobraćajnu nesreću, te i da na njemu izvrši alkotest, na što mi je on odgovorio da nije bilo povrijeđenjih niti smrtno stradalih osoba kako bi on mogao da ode u to doba noći da privede osumljičenog.

Čak mi je i rekao da će biti teško dokazati krivicu pošto nije bilo kontakta između vozila.
Nakon uviđaja ,od osobe koja se tu nalazila saznao sam da su žena od policajca tj. žena od OMERBEGOVIĆ NURIJE i vozač Golfa 2, Musić Sevad, amidžići.
Sutradan, od osoba koje su se to veče nalazile u kafiću “ML” saznao sam da je dotični vozač Golfa 2 Musić Sevad bio pijan “letva” i mimo toga ima ograničen vid.

-Tog istog dana me nazvao Musić Sevad te se izvinjavao i rekao da bi on stao da je vidio da sam ja udario u benzinsku pumpu i da ne zna šta mu je bilo jer je bio te noći depresivan. Nakon 2-3 sata njegov otac me nazvao i sve negirao, tj. rekao da njegov sin nije bio pijan i da je došao kući prije nego što se i desila nesreća.
————————————————

—Zato molim javnost i roditelje trojice momaka (očevidaca) da se zapitaju šta bi bilo da je ta osoba naišla samo prije par minuta i pobila te momke.
Da li bi naša policija bila sposobna da riješi takav slučaj ili bi i dalje radila rodbinska veza.

Ja se nadam da u ovoj državi ima i dalje poštenog naroda koji se ne boji ni suđenja ni bilo čega drugog samo da bi istina izašla na vidjelo.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Protest žena Srebrenice: Ista je patnja od 1995. godine do danas

  Armin Berberović izjasnio se da nije kriv za ubistvo dvije mlade dokt …

  Dr. Zumra Begić obavlja besplatne ginekološke preglede u Potočarima

  Četiri uspješne dame iz BiH dobitnice nagrade Business Women Awards …

  BiH nazaduje u borbi protiv korupcije: Pošast koja je postala model p …

  CLOSE
  CLOSE