Kalesija

FOTO: Odigrano fudbalsko prventstvo za pjetliće općine Kalesija


Danas (nedjelja, 12. juni 2011.) je na Gradskom stadionu u Kalesiji, u organizaciji NS Općine Kalesija, a pod pokroviteljstvom općinskog načelnika Rasima Omerovića, odigrano prvenstvo pjetlića (1999. i 2000. godišta) za takmičarsku sezonu 2010/2011…

Na prvenstvu je učestovalo šest ekipa, koje su odigrale po pet utakmica međusobno.

Učestovali su NK/ŠF Respect Kalesija, FK Sloga Tojšići, FK Bosna Kalesija, FK Memići, NK Bijeljevac Miljanovci i FK Mladost Kikači.

Zasluženo prvo mjesto pripalo je NK/ŠF Respect Kalesija sa 12 osvojenih bodova i gol razlikom 25 – 3. Drugo mjesto pripalo je ekipi FK Bosna Kalesija sa osvojenih 10 bodava i gol razlikom 11 – 5. Treće mjesto zauzela je ekipa NK Bijeljevac iz Miljanovaca, četvrto FK Memići, a peto mjesto pripalo je ekipi FK Mladost Kikači. Treba reći da je FK Bosna bila hendikepirana neigranjem Miralema RAmića koji na turniru u Austriji nastupa za ekipu “Šampion junior” iz Sarajeva.

Iako je imala najviše osvojenih bodova – 13, ekipa FK Sloge iz Tojšića diskvalifikovana je na kraju prevenstva, zbog nastupa dva igrača sa 1998. godištem.

Ukupno je odigrano 15 utakmica, koje su se igrale 2 x 12 minuta. Postignuta su 54 gola, najviše golova postigli su fudbaleri NK/ŠF Respect.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Smajlović iz ekipe FK Bosna Kalesija, najbolji strijelac je Dino Hodžić fudbaler NK/ŠF Respect Kalesija, a najbolji golman je Emir Kadirić takođe iz NK/ŠF Respect Kalesija. Priznanje za Fair Play ekipu pripralo je ekipi FK Mladost iz Kikača.

Predsjednik Nogometnog saveza Općine Kalesija, Muhamed Avdić, zajedno sa trenerima svih ekipa uručio je priznanja ekipama, najboljim pojedincima, te ujedno ovo prvenstvo za sezonu 2010/2011, proglasio zatvorenim.

Sudije na ovom prvenstvu bili su Admir Avdić, i Senad Mujić, a delegati Fahrudin Fahro Kuralić, i Mirsad Mešić Boško.

Najzanimljivija utakmica bila je između FK Bosna i FK Sloga, koja opravdala ulogu derbija. Završena je konačnim rezultatom 3:3.

/D. Mujanović/

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Protest žena Srebrenice: Ista je patnja od 1995. godine do danas

  Armin Berberović izjasnio se da nije kriv za ubistvo dvije mlade dokt …

  Dr. Zumra Begić obavlja besplatne ginekološke preglede u Potočarima

  Četiri uspješne dame iz BiH dobitnice nagrade Business Women Awards …

  BiH nazaduje u borbi protiv korupcije: Pošast koja je postala model p …

  CLOSE
  CLOSE