Kalesija 17°

Od oktobra se uspostavlja direktna aviolinija između Sarajeva i Skoplja

Grčki avioprevoznik “Aegean” i član Star Alliance-a, uspostavit će direktnu liniju od Međunarodnog aerodroma Skoplje do Međunarodnog aerodroma Sarajevo, od 2. oktobra.

“Aegean” će početi sa letovima između dva glavna grada od 2. oktobra ove godine, sa tri sedmične frekvencije i to svakog ponedjeljka, srijede i petka.

“Oduševljeni smo što možemo najaviti i čestitati ‘Aegeanu’ na njihovoj odluci da pokrenu let iz Skoplja do Sarajeva, od oktobra ove godine te da obezbijedi odličnu regionalnu povezanost, od Atine jugu, preko Skoplja, do Sarajeva na sjeveru Balkana. Ova zračna veza istovremeno označava značajnu prekretnicu u našoj posvećenosti kao operatera aerodroma poboljšanje mogućnosti putovanja avionom za naše cijenjene putnike”, izjavio je Nejat Kurt, generalni direktor TAV Makedonija.

Letovi iz sa aerodroma Skoplje će biti u 19:00 sati, sa vremenom dolaska na aerodrom Sarajevo u 20:10, dok će vrijeme polaska sa sarajevskog aerodroma je u 20:50, a vrijeme dolaska na aerodrom u Skoplju u 21:50 sati.

Sličan raspored će biti ponuđen i tokom zime 23/24.

Rezervacija avio karata dostupna je na web stranici “Aegeana” https://en.aegeanair.com/.

“Ova ruta označava i naš povratak u BiH nakon izazova koje nam je postavila pandemija koronavirusa i ne možemo biti više uzbuđeni što ćemo se ponovo povezati s našim cijenjenim putnicima u ovoj regiji. Od oktobra će putnici iz Skoplja imati pojačanu mogućnost povezivanja preko atinskog čvorišta do odredišta širom Grčke, Evrope i Bliskog istoka. Ovaj razvoj nudi mogućnosti za putnike da istraže i iskuse različite destinacije uz udobnost i pouzdanost po visokim standardima po kojima je ‘Aegean’ poznat”, izjavio je Roland Jaggi, šef Komercijalni službenik grčkog avioprevoznika.

“Sretni smo što će Sarajevo nakon trinaest godina ponovo biti povezano sa glavnim gradom Sjeverne Makedonije – Skopljem. Posebno nas raduje činjenica da je pokretanje ove rute rezultat zajedničke i veoma uspješne saradnje dva aerodroma. Vjerujemo da će ova linija imati dobre performanse i radujemo se prvom letu AEGEAN-a na relaciji Skoplje – Sarajevo!”, rekao je Alan Bajić, direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Zvaničnici sa makedonskog aerodroma kažu da je dodavanje ove nove rute još jedan doprinos vazdušnom saobraćaju, posebno za prvu polovinu 2023.

klix.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Sestre blizankinje isti dan diplomirale na Medicinskom fakultetu

  Prnjavor: Požar na porodičnoj kući, manja materijalna šteta

  Poljoprivrednicima u BIH na raspolaganju 2 miliona KM

  Alija, Ibro, Amela i Ibrahim na najvišem vrhu Balkana, zastava PD …

  Salko Zildžić pušten iz pritvora u Srbiji, slobodan je čovjek do p …

  CLOSE
  CLOSE