Kalesija 21°

Nekoliko savjeta kako se na prirodan način riješiti komaraca

Toplo vrijeme svi s radošću dočekamo, ali s ljetom dolaze i brojne poteškoće kao što je pojava komaraca.

Postoji bezbroj hemijski preparata namjenjenih za komarce, ali ako se želite riješiti komaraca na prirodan način evo nekoliko prijedloga.

Jedan od najjednostavnijih načina jeste koristiti mreže za prozore. Međutim, mnogi mreže izbjegavaju iz estetskih razloga, stoga imamo nekoliko prijedloga kojima ćete otjerati komarce.

Suhi talog kafe

Otjerajte komarce uz pomoć taloga od kafe, kojeg ćete predhodno iscijediti. Stavite talog na alu foliju u suhom prostoru kako bi se osušio. Potom suhi talog odnesite vani, gdje ćete ga paliti dok se ne počne dimiti. Komarci bježe od mirisa taloga.

Otjerajte komarce pomoću bijelog luka

Ovaj jednostavni trik pomoći će vam da se riješite dosadnih komaraca. Potrebna su vam pet glavica bijelog luka koje ćete uitniti i staviti u litar vode koja treba da prokuha. Potom pamučne krpe potopite u vodu s bijelim lukom, a krpe ostavite tamo u prostor gdje boravite.

Također, vodu u kojoj se kuhao bijeli luk možete iskoristiti, tako što ćete je nasuti u bočicu sa pumpicom te špricajte po prostoriji u kojoj se želite riješiti komaraca.

Lavanda

Ukoliko imate mogućnost posadite lavandu neposredno do prozora. Predivno izgleda i pomoći će vam otjerati komarce. Miris ove biljke ne sviđa se komarcima i na ovaj način pokazat ćete im kako je vaš dom mjesto nulte tolerancije na komarce.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

U Kalesiji održan Internacionali festival folklora: Pored domaćina G …

Finalizirana akcija nabavke i ugradnje koševa na džematskom igrališ …

Klanjana kolektivna dženaza za četiri žrtve iz Prijedora i doline S …

Mašović: U Prijedoru se nalaze još deseci masovnih i stotine pojedi …

Spomenik bosansko-hercegovačkoj ženi u Živinicama

CLOSE
CLOSE