Kalesija 23°

Neka akcija pokrenuta u Kalesiji bude impuls koji će pokrenuti i druge gradove u akciji pomoći gladnoj djeci Somalije

Svakodnevno izvještavajući o događajima sa područja općine Kalesija, naš portal u eter želi poslati pozitivnu sliku o ljudima i događajima sa ovog područja.
Pored posjetilaca portala iz naše općine, portal bilježi veliki broj posjeta iz cijelog TK, kao i ostatka BiH, ali i veliki broj posjeta naše dijaspore u zemljama širom svijeta, kojima je Kalesija Online često jedina veza sa rodnom grudom.

Mnogi bi rekli da pozitivnih vijesti iz Kalesije i nema mnogo, ali ako obratite pažnju na vijesti iz općine Kalesija proteklih mjeseci, primjetit ćete da je mnogo veći broj “pozitivnih vijesti”.
Nažalost, i dalje su najčitanije vijesti koje govore o tragedijama i sličnim događajima.

Česte kritike našeg portala prema negativnim događajima u općini Kalesija, neki posjetioci etiketiraju kao “jedino o čemu izvještavamo”, iako je razlog objavljivanja takvih vijesti želja da se te negativnosti promjene.

Kalesija Online je do sada učestvovala u velikom broju humanitarnih akcija, a nedavno smo zajedno sa portalom Kalesijske Novine pokrenuli AKCIJU POMOĆI GLADNOJ DJECI SOMALIJE.

Ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su se odazvali našem pozivu.

 

Da u bh. javnost iz Kalesije ne ide samo slika saobraćajnih nesreća, pljački (…) i drugih nemilih događaja, pokazuje i vijest iz Dnevnog Avaza (nedjelja, 21. august 2011.)

Tekst iz Avaza, 21. august 2011.
Tekst iz Avaza, 21. august 2011.

*********************
Prikupljanja pomoći za gladnu djeci Somalije

Kalesijski portali www.kalesija.info i www.kalesijske-novine.com pokrenuli su akciju prikupljanja novčanih sredstava za pomoć gladnoj djeci u Somaliji. Osim prikupljanjanovčanih sredstava na priznanice, dobrovoljni prilozi se prikupljanju i u centru Kalesije.

– Dobrodošla je svaka marka jer u Somaliji od gladi i žeđi djeca i dalje svakodnevno umiru. Od našeg sažaljenja i naših suza gladni u Somaliji nemaju koristi, ali ako svako od nas uplati marku, dvije, pet, deset, pedeset, sto ili više maraka, onoliko koliko može i želi, spasit ćemo od gladi bar neko dijete. Svu djecu, sigurno je, ne možemo spasiti od umiranja od gladi, ali, ako spasimo jedno dijete, kao das mo spasili cijelo čovječanstvo. Zadovoljni smo kako je akcija krenula. Ima pojedinaca koji uplaćuju i po 150 KM, kao što je to učinila profesorica Hata Turić-Mujčinović. Akcija će trajati narednih 10-ak dana, ali će se već nakon pet dana dio prikupljenih sredstava uplatiti na račun humanitarne organizacije Ummah Welfare Trust (UWT), kako bi pomoć što prije stigla u Somaliju, kazao nam je Admir Karić, jedan od administratora na Kalesija Online.

Uplate na priznanice se mogu izvršiti u Gradskoj biblioteci Kalesija, firmi Neon Solucije u Miljanovcima, te u tržnom centru i slastičarni Raffaello u Gornjim Rancima.

F.S.

*********************

 

Zaista lijepa vijest iz Kalesije, koju može vidjeti na desetine hiljade Bosanaca i Hercegovaca širom svijeta.
Nadamo se da će ova vijest biti impuls koji će pokrenuti i druge gradove da pokrenu ovakvu akciju, ukoliko to do sada nisu učinili!

 

A.K.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Akademija FK “Sloga” privukla veliki broj dječaka: Održ …

Pripreme za narednu sezonu u FK “Bosna” počinju 1.jula

Kadeti OK “Bosna” osvojili prvo mjesto na turniru u Zenici

U Bosni uvijek imaš prijatelja: Sirijcu Abdurahmanu pružili dom i lj …

Dočekuša, razgovoruša, sikteruša, pije se sa merakom: U Kalesiji 7 …

CLOSE
CLOSE