Kalesija 12°

NDTV/ EURO 2012: Danska – Njemačka, nedjelja u 20.45h

 

Istovremeno kada se na stadionu Metalist u Kharkivu bude igrala utakmica između Portugala i Holandije, na Areni Lviv će se sastati stari rivali Danska i Njemačka.

Reprezentacija Danske je nakon iznenađujuće pobjede nad Holandijom doživjela poraz u drugom kolu EURO-a od Portugala. Sa tri boda nalaze se na trećem mjestu i nadaju se plasmanu u knock out fazu 14. Evropskog prvenstva u fudbalu. Međutim, pred njima je izuzetno jak protivnik, reprezentacija Njemačke, koja je jedina na prvenstvu uspjela ostvariti dvije pobjede u prve dvije utakmice.

Panceri su dosta spretno ostvarili pobjedu u prvom kolu nad reprezentacijom Portugala. Svoju snagu pokazali su u duelu sa Holandijom koju su porazili sa 2-1. Tačnije, ponovo je zablisato Mario Gomez koji je na ovoj utakmici zabilježio nevjerovatan podatak. Naime, u duelu sa Holandijom, Gomez je samo 23 sekunde imao loptu u posjedu ali mu je i to bilo dovoljno da dotuče Holandiju.

Danska i Njemačka su stari rivali koji su do sada odigrali 25 utakmica. Njemci su daleko uspješniji tim sa 14 pobjeda, nasuprot 8 pobjeda Danske. Tek tru utakmice završene su neriješnim rezultatom. Čak 22 utakmice između ovih rivala bile su prijateljske. Večerašnja utakmica je ukupno treća na završnicama Evropskih prvenstava.

Prijenos utakmice Danska – Njemačka možete pogledati večeras od 20:45 sati na Federalnoj TV

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Lapsus band napravio muzički spektakl u Kalesiji

  Kup šehida općine Kalesija osvojila ekipa FK Memići

  Ove zemlje su bile protiv ili suzdržane o Rezoluciji o genocidu u Sre …

  Historijski trenutak: Generalna skupština UN-a usvojila Rezoluciju o …

  Dodik vrijeđao žrtve i mahao biračkim spiskom

  CLOSE
  CLOSE