Kalesija 21°

Muhamed Hadžić fotografijom bilježi najljepše trenutke

Danas, 19. augusta obilježava se Svjetski dan fotografije i 177 godina otkako je fotografija izumljena.

Za Muhameda Hadžića fotografija je mnogo više od jednog komada hartije. Ovaj dvadesettrogodišnjak uz pomoć objektiva aparata zabilježi najljepše momente u životima ljudi koji će im zauvijek ostati u sjećanju. Fotografija je i najbolji način da prenose njihova osjećanja i emocije. Za njega fotografija predstavlja trenutak zapisan u vremenu, ona živi kroz uspomene trenutke koji se više nikada neće ponoviti.

“Fotografija je više od umjetnosti. Spaja veći broj umjetnosti, od toga da se može gledati kao književnost, sve te stvari spajaju kao jednu cjelinu koja pokazuje veličinu fotografije”, kazao je Hadžić.

On nije od onih fotografa koje je fotografija privukla od najranije dobi, već ga je životni put naveo da spozna moć fotografije i odlučio da pokuša se baviti i time. Ljubav prema ovom poslu postajala je iz dana u dan sve veća, pa su se nizale kolecije amaterskih albuma, da bi kasnije uz nabavku opreme i svega što mu je bilo potrebno stvarao savršene fotografije.

” Sada kada pogledam žao mi je što nisam i kao dijete se bavio fotografijom. Ali jednostavno tada nije bilo vrijeme i da su neke životne odluke dovele do te spoznaje da neki svoj mir duševni nađem upravo kroz fotografiju”.

Kako bi sve priče, uspomene i posebni trenuci bili vječno zabilježeni i ostali u sjećanju, kako njemu, tako i svim osobama sa kojima je sarađivao, Muhamed je kreirao i facebook stranicu Creativa. Također, svi ljubitelji umjetničke fotografije mogu pronaći nešto za sebe i pratiti njegov rad. Danas, 19. august je dan kada se širom svijeta slavi fotografija. Neka je sretan Svjetski dan fotografije profesionalnim fotografima, foto amaterima te svim zaljubljenicima u fotografiju…

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Osamnaestogodišnjak iz Zenice preminuo od posljedica zaraze morbilama

Tomislav Cvitanušić uplatio članarinu u MIZ Srebrenica

Predstavljen bh. tim za Olimpijske igre u Parizu, Lana Pudar najveći …

Malonogometni turnir Šeher-Osmaci 30. i 31. jula

Šejlin recept za pitu buraniju

CLOSE
CLOSE