Kalesija 26°

Mostar: Pronašao torbu sa 74.000 KM i sve vratio vlasniku! -FOTO-


Da i dalje ima poštenih nalazača potvrđuje primjer Muamera Brekala iz Mostara, koji je prije mjesec dana pronašao torbu sa svotom većom od 74.000 KM. U torbi nije bilo nikakvih dokumenata. Iako kaže da bi mu taj novac sigurno pomogao u rješavanju porodičnih problema, miran san i čista savjest je ipak nešto što nema cijenu.

Muamer je prije mjesec dana našao crnu torbu na parkingu u blizini autobuske stanice u Mostaru. Vlasnik torbe u kojoj se nalazilo više od 74.000 KM bio je iz Novog Sada. Nije uzeo niti jednu marku, već je sve pošteno i uredno vratio vlasniku.

“Čovjek je došao iz Novog Sada, našli smo se i ja sam njemu predao pare i to ti je to”, ispričao je Muamer Brekalo za “TV1”. “Ne smatram se herojem, nastojim uvijek pošteno i časno živjeti ono kako mogu”, dodao je.

Mjesto gdje je Muamer našao torbu s novcem
Mjesto gdje je Muamer našao torbu s novcem

Majka Hata i otac Mujo navode kako su najviše ponosni na svog sina zbog činjenice što njegov primjer treba da posluži drugima.

“Sad kad bi samo banku jednu potrošili od tijeh para, što bi mi se god u životu dogodilo meni i mojoj porodici mislila bi da je radi toga”, kaže njegova majka Hata.

“I ne bi rado bio trošit taj novac, što goć nije zarađeno što se kaže sa znojem to ne vrijedi”, govori otac Mujo.

O Muameru komšije govore samo najbolje.

“Ovaj gest koji je napravio u ovakvim vremenima kada se preživljava, da napravi takav gest sve govori o njeme”, kaže jedan od komšija.

Međutim Muameru Brekalu ovo nije jedini podvig. On je prije par godina rizikovao svoj sopstveni život kako bi izvukao sugrađanina iz nabujale Neretve.

vijesti.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

U Kalesiji održan Internacionali festival folklora: Pored domaćina G …

Finalizirana akcija nabavke i ugradnje koševa na džematskom igrališ …

Klanjana kolektivna dženaza za četiri žrtve iz Prijedora i doline S …

Mašović: U Prijedoru se nalaze još deseci masovnih i stotine pojedi …

Spomenik bosansko-hercegovačkoj ženi u Živinicama

CLOSE
CLOSE