Kalesija 11°

Mlada šahistkinja Merjem ipak ide na Svjetsko prvenstvo

Ministar za kulturu, sport i mlade u Vladi Tuzlanskog kantona Damir Gazdić obezbijedio sredstva za odlazak na Svjetsko prvenstvo mladoj šahistkinji Merjem Džafić.

Ministar Damir Gazdić posjetio je danas u Gračanici mladu šahistkinju Merjem Džafić članicu Šahovskog kluba Gračanica koja je osvojivši prvo mjesto na državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine izborila pravo učešća na Svjetskom šahovskom prvenstvu koje će se održati u mjesecu oktobru u Sharm el Sheikh-u u Egiptu.

Čestitavši na plasmanu, Ministar je kazao kako su sportisti najbolji ambasadori naše zemlje i Kantona, te obećao da će Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona i Vlada Tuzlanskog kantona i dalje, nesebično u okviru svojih mogućnosti nastaviti pružati institucionalnu podršku sportistima. Također Ministar je poručio da se trud i rad uvijek isplate i nikada ne prolaze nezapaženo, te da oni koji vrijedno rade i treniraju kao Merjem i time daju dobar primjer društvu i zajednici uvijek mogu računati na finansijsku podršku resornog ministarstva.

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona će u okviru svojih nadležnosti osigurati sredstva za odlazak takmičarke sa područja Tuzlanskog kantona na Svjetsko prvenstvo.

Podsjećanja radi, jučer je objavljena vijest da zbog novca Merjem neće učestvovati na Sjetskom prvenstvu uprkos plasmanu.

“Moramo vas obavijestiti da Merjem najvjerojatnije neće nastupiti na svjetskom prvenstvu u Egiptu, jer nam se niko nije odazvao na Zahtjev/Molbu za sponzorstvo, a polahko ističe vrijeme za uplatu sredstava organizatoru, za registraciju, putovanje, hotel, rok je do 24. 08. Iako je Merjem apsolutna federalna i državna prvakinja, koja je ova dva takmičenja osvojila bez ijednog poraza, Merjem neće predstavljati Bosnu i Hercegovinu, a na velikom takmičenju BiH će predstavljati drugoplasirana sa državnog prvenstva Lucija Galić, jer su Luciju podržali poduzetnici iz Širokog Brijega te Široki Brijeg. Moram još napomenuti da je Merjem osvojila i dva međunarodna takmičenja na kojim su nastupale i takmičarke iz Hrvatske i Srbije što pokazuje da je Merjem u svojoj konkurenciji najbolja i u cijeloj regiji”, naveo je otac na svom Facebook profilu.

(RTV TK)

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Riješeno trajno stambeno zbrinjavanje za 19 porodica u Kladnju

  Pojedini direktori javnih institucija i agencija u FBiH imaju platu i …

  „Kalesijski šampion znanja 2023“:Predstavljamo sve dobitnike priz …

  Savjetovalište za psihološku podršku parovima koji planiraju brak, …

  Savo Milošević postaje novi selektor reprezentacije BiH, potvrda sti …

  CLOSE
  CLOSE