Kalesija 17°

Ministar Lakić razgovarao sa v. d. generalnim direktorom EPBiH: Prioritet su stabilnost energetskog sektora i rješavanje problema rudara

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić razgovarao je sa v.d. generalnim direktorom JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo Sanelom Buljubašićem o trenutnom stanju u ovom javnom preduzeću i rudnicima, te problemima sa kojim se suočavaju u radu.
Kao najveći prioritet na ovom sastanku istaknuta je stabilnost energetskog sektora u Federaciji BiH, te rješavanje nagomilanih problema rudara i drugih uposlenika u ovom sektoru, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.


Iz Ministarstva ističu da je tema ovog susreta bila i pravedna tranzicija energetskog sektora koja predstavlja jednu od ključnih aktivnosti na putu BiH ka Evropskoj uniji. Također, dodaju da je dogovorena i kontinuirana saradnja Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i JP Elektroprivreda BiH d. d. Sarajevo.
V.d. direktor Buljubašić zahvalio se na podršci Ministarstva ovom javnom preduzeću, te istakao da će Uprava Elektroprivrede BiH kontinuirano raditi na prevazilaženju problema u radu, kao i ispunjavanju svih ciljeva koji su postavljeni pred Upravu, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Sestre blizankinje isti dan diplomirale na Medicinskom fakultetu

  Prnjavor: Požar na porodičnoj kući, manja materijalna šteta

  Poljoprivrednicima u BIH na raspolaganju 2 miliona KM

  Alija, Ibro, Amela i Ibrahim na najvišem vrhu Balkana, zastava PD …

  Salko Zildžić pušten iz pritvora u Srbiji, slobodan je čovjek do p …

  CLOSE
  CLOSE