Kalesija 11°

Mianmar: U zemljotresu poginulo 60 ljudi, više od 100 ozlijeđenih

Lokalne vlasti strahuju kako bi broj žrtava mogao narasti. Meteorološki ured na Tajlandu je izvijestio kako su tijekom noći na petak zabilježili još 6 manjih potresa.

Najmanje 60 ljudi je poginulo, a 100 je ozlijeđenih u potresu u četvrtak na sjeveroistoku Mianmara, blizu granice s Tajlandom. Potres je bio jačine 6,8 stupnjeva po Richteru, a u podrhtavanju je uništeno oko 100 zgrada u gradu Tachileku.

Epicentar mu je bio na granici s Tajlandom i Laosom, oko 110 kilometara od sjevernog tajlandskog grada Chiang Raija. Osjetio se sve do 800 kilometara udaljenog Bangkoka gdje su se zaljuljale zgrade iako je počeo 230 kilometara pod zemljom. Iz Pacifičkog centra rekli su da je potres bio preduboko na kopnu da bi proizveo tsunami, javlja Kyodo News.

Lokalne vlasti strahuju kako bi broj žrtava mogao narasti. Meteorološki ured na Tajlandu je izvijestio kako su tijekom noći na petak zabilježili još šest manjih potresa. U tajlandskom gradu Chiang Raiju je u potresu poginula jedna žena, prenosi Al Jazeera. U trenutku podrhtavanja je spavala u svom domu, a zbog potresa se srušio zid kuće te ju je ubio.

24sata.hr

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Svečanom sjednicom obilježena 111. godišnjica Udruženja ilmijje

  BKC “Alija Izetbegović” Kalesija: U petak predstava za dj …

  Sve više građevinara iz Bangladeša: I BiH počela da uvozi radnu sn …

  “Mladi žele više”: Udruženja iz Kalesije i Zvornika zaj …

  Mladi inžinjer iz Gračanice Asim Pedić pravi robote koji dostižu c …

  CLOSE
  CLOSE