Kalesija

Kontrola ugostiteljskih objekata na području TK: Zabranjeno točenje alkohola maloljetnicima!

Svaki ugostiteljski objekat na istaknutom mjestu mora imati natpis da je prodaja i točenje alkohola zabranjena maloljetnicima. U većini slučajeva to i nije baš tako.

Naime, inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove su tokom vikenda u mješovitim timovima krenuli u kontrolu ugostiteljskih objekata kako bi se uvjerili da se ova odredba poštuje. Treba napomenuti da su akcije kontrole ugostiteljskih objekata počinjale oko 23:00 sata, a jedan objekat u Kladnju, tačnije hotel „Bosna“ je zapečaćen u 04:00 sata.

-Mi radimo u tri smjene tako da ćemo vršiti kontrolu u svako doba dana i noći i kažnjavat ćemo sve one koji maloljetnicima toče alkohol kazao je Besim Duraković – direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove

Pored prekšaja o točenju aklohola maloljetnicima, u ovom objektu je utvrđeno još 14 prekršaja iz raznih oblasti. Pored ovog objekta zapečaćen je i ugostiteljski objekat „Rambel“ u kojem je ustanovljeno kršenje preko 10 zakona i propisa.

-Mi smo taj objekat zapečatili na sedam dana dok vlasnik ne obezbjedi sve potrebne dokumente za rad istakao je tržišno-turistički inspektor Hedib Halilčević.

U narednom periodu, Duraković ističe da će se pojačati inspekcijski nadzor ugostiteljskih objekata posebno u večernjim satima kada su izlazne večeri. Pored dva objekta koja su zatvorena u Kladnju zatvorena su još dva na području Tuzlanskog kantona.

RTV Slon

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Protest žena Srebrenice: Ista je patnja od 1995. godine do danas

  Armin Berberović izjasnio se da nije kriv za ubistvo dvije mlade dokt …

  Dr. Zumra Begić obavlja besplatne ginekološke preglede u Potočarima

  Četiri uspješne dame iz BiH dobitnice nagrade Business Women Awards …

  BiH nazaduje u borbi protiv korupcije: Pošast koja je postala model p …

  CLOSE
  CLOSE