Kalesija 11°

Komandir policije u Osmacima repetirao pištolj na inspektora Mehdina Ćivića

Jučer uhapšeni komandir Policijske stanice Osmaci Dejan Marković, sudeći po informacijama koje dolaze iz ove male podrinjske općine, osim za pretjeranu upotebu sile, tačnije premlaćivanje dječaka Ajdina Jusića, sasvim izvjesno, mogao bi odgovarati i za repetiranje pištolja na kriminalističkog inspektora iste Policijske stanice Mehdina Ćivića. 

Politicki.ba saznaje da je Marković, nakon što je Ćivić, 26. augusta 2023.godine dao iskaz u Okružnom javnom tužilaštvu (OJT) vezano za događaje od 23. augusta kada je pretučen dječak Ajdin Jusić iz Mahale, istu večer, negdje oko 23 sata, pozvan u sjedište Policijske stanice Osmaci, gdje je Marković, pred više osoba, u nekoliko navrata repetirao službeni pištolj koji je dužio sam Ćivić.

Saznajemo da je Mehdin Ćivić, zbog stresa koji je preživio, isto večer zatražio ljekarsku pomoć u Domu zdravlja u Kalesiji, odakle je upućen na Psihijatrijsku kliniku UKC-a Tuzla. 

Mehdin Ćivić, zasad odbija bilo kakav kontakt sa medijima, ali iz izvora bliskih OJT u Bijeljini saznajemo da je Ćivić u iskazu datom nadležnom tužitelju, svjedočio šta je sve komandir Marković, kako od njega, tako i od nekih njegovih kolega tražio da urade kako bi se sakrila istina o premlaćivanju maloljetnog Ajdina Jusića, u čemu je, najvjerovatnije, Marković bio jedan od glavnih aktera.

Dejan Marković načelnik Policijske stanice u Osmacima, zbog premlaćivanja maloljetnog Ajdina Jusića iz sela Mahala, uhapšen je jučer skupa sa pripadnicima policije PS Osmaci Novicom Popovićem, Rajkom Đurićem i Draganom Milutinovićem.

Inače, Dejan Marković je na čelo Policijske stanice u Osmacima došao u januaru ove godine, sa šestogodišnjim policijskim iskustvom. Uz do sada veći broj disciplinskih prekršaja u službi, te prijava za nezakonito postupanje protiv građana, gdje su mu posebna specijalnost bili Bošnjaci, imao je i niži čin od Mehdina Ćivića za koga se očekivalo da će biti postavljen na čelo Policijske stanice Osmaci. 

U medijima se mogu naći tekstovi o Markovićevoj navodnoj povezanosti sa pripadnicima kriminalnog miljea,o čemu je svojevremeno pisao novinar Slobodan Vasković, a na jednom od snimaka koji kruže društvenim mrežama viđen je u društvu poznatog narko dilera iz Zvornika Ljubiše Vidakovića.

Almasa Hadžić

politicki.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Riješeno trajno stambeno zbrinjavanje za 19 porodica u Kladnju

  Pojedini direktori javnih institucija i agencija u FBiH imaju platu i …

  „Kalesijski šampion znanja 2023“:Predstavljamo sve dobitnike priz …

  Savjetovalište za psihološku podršku parovima koji planiraju brak, …

  Savo Milošević postaje novi selektor reprezentacije BiH, potvrda sti …

  CLOSE
  CLOSE