Kalesija 11°

Kalkulacije za baraž: Srbija, Švedska, Danska, Grčka,Turska, ili “krvnik” Portugal?!

Zbog trenutnog plasmana na FIFA rang listi, izabranici selektora Safeta Sušića bili bi u nepovlaštenom položaju prilikom žrijeba, a kao moguće protivnike mogli bi dobiti reprezentacije iz vrha evropskog fudbala

Ukoliko bi nakon posljednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine raspored na tabelama u svim grupama bio kao što je trenutna situacija, fudbalska A reprezentacija BiH igrala bi baraž, a u žrijebu, prema trenutnom stanju, ne bi bila nosilac!

Zbog trenutnog plasmana na FIFA rang listi, izabranici selektora Safeta Sušića bili bi u nepovlaštenom položaju prilikom žrijeba, a kao moguće protivnike mogli bi dobiti reprezentacije iz vrha evropskog fudbala.

Svakako da bi najnezgodniji rival bio Srbija, a mogući protivnici još su i: Švedska, Danska, Grčka i Turska. Ovo su samo kalkulacije, jer sve ovisi o tome koja reprezentacija će direktno na Evropsko prvenstvo kao najbolja drugoplasirana, a uz to u pojedinim grupama moguće je da bude promjena.

Prema trenutnom plasmanu na FIFA rang listi, lošije plasirana od BiH (39. u svijetu, 23. u Evropi) samo je Češka (42. na svijetu, 25. u Evropi). Zanimljivo je da je Crna Gora na FIFA rang listi trenutno ispred Danske, Turske i Srbije, ali će Crnogorci zabilježiti pad na listi zbog poraza u kvalifikacionom duelu od Velsa.

Naravno, još uvijek je moguće da reprezentacija BiH na Evropsko prvenstvo ode kao prvoplasirani tim iz naše grupe (ukoliko savladamo Luksemburg i Francusku), a teoretski je moguće da Ukrajinu i Poljsku vidimo kao najbolja drugoplasirana reprezentacija.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Pretresi na više lokacija, pronađena veća količina oružja i ekspl …

  Bingo već 11 godina najbolji prijatelj SOS Dječijih sela u BiH

  Nakon jučerašnjeg ubistva u Lipnici oglasili se iz Tužilaštva TK

  Na području Kalesije u toku 2023. godine prijavljeno i evidentirano 1 …

  Naučite tkati ćilime sa Senadom Aščić

  CLOSE
  CLOSE