Kalesija 34°

Jusuf Nurkić: “Nemamo uslove, četvorica spavaju u jednoj sobi”

U toku je press konferencija KS BiH na kojoj se medijima obraćaju Jusuf Nurkić, Džanan Musa, Miralem Halilović te selektor Adis Bećiragić.

Jusuf Nurkić se obratio medijima i rekao realno stanje u nacionalnoj selekciji te probleme košarkaša.

“Okupili smo se svi kako bi poslali snažnu poruku. zadnjih 30 godina prolazimo iste probleme. Od uslova moramo krenuti. Imamo velike probleme svake godine. Mi ne možemo osnovne stvari dobiti, nemamo se kome obratiti. Mi pravimo mnogo bolje rezultate od uslova. Mi moramo razmišljati kako ćemo porodice smjestiti. Nemamo uslove, četvorica spavaju u sobi.  Idemo u Poljsku da osvojimo turnir. Političarima plate ne kasne, ništa im ne kasni. Nemamo trenera kondicionog. Da djeci koju u budućnosti žele nastupati za BiH moramo osigurati normalne uslove. Kod nas je cirkus i odlazit će igrati za druge reprezentacije…” rekao je Nurkić.

“Stvari koje je Jusuf rekao bile su stvari koje mi svi znamo. Stvari se moraju riješiti odmah. Mi nemamo plan, nemoguće je da u jednoj reprezentaciji četvorica spavaju u jednoj sobi i dodiruju nogama. Bitno je da Savez stane iza nas. Dok druge selekcije imaju po 9-10 pripremnih utakmica mi imamo dvije. Mi idemo da osvojimo turnir, ali pitanje je da li je ovo normalno. ne radimo dovoljno dobar posao i na vrijeme vezano za pripremne utakmice, putovanja… “, rekao je Musa.

Medijima se obratio i Miralem Halilović, kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine.

“Mi smo zahvalni na pomoći. Naše mišljenje je da mora Savez naći način da finansira sam sebe. Pogledajte šta radi Slovenija. Finansiranje je uvijek problem. Što ne postaviti neke fanshop radnje, reklame sa momcima poput Garze, Nurkića…. To nas frustrira. Sve je uvijek improvizacija. U teretanu idemo taksijem, spava se po autima… Mi dolazimo ovdje iz ljubavi. Sve osim osvajanja turnira je neuspjeh”, rekao je kapiten Zmajeva.

“Osjećam određenu odgovornost i želim se izvinuti. Oni su spremni i psihički i fizički. Oni se dobro ponašaju i treniraju. Hvala im na svemu. Oni dolaze iz ljubavi, obavezni smo im obezbjediti ono što im je potrebno da se uopšte ne bi o tome trebalo pričati. Oko ovih momaka treba jedna vojska ljudi što je normalno. Nama treba način da se ovo riješi”, rekao je selektor Bećiragić.

Izvor: N1

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Poništen Javni konkurs za prijem u radni odnos u JU BKC „Alija Izet …

VIDEO/Džemat Vukovije Gornje: Poklon umra za džematliju Alić Fehima

Lakić o nestanku struje: Uspostavlja se napajanje, moramo biti oprezn …

Završen drugi upisni rok u MSŠ Kalesija, upisano 50 učenika

Javni poziv za dodjelu sredstava na ime podrške projektima organizaci …

CLOSE
CLOSE