Kalesija 22°

Janja: Podržano 19 mladih povratnika u poslovnoj ideji

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetili su povratničku zajednicu u Bijeljini i Janji.
Sa predstavnicima 19 poduzetnika – povratnika potpisani su ugovori o podršci Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica njihovim poslovnim idejama u razvoju početnog biznisa.
Elvira Ahmetović dolazi iz Srebrenice. Razvoj svoje poslovne ideje realizira kroz zanatsku radnju “Zlatne ruke”. Isključivo se bavi krojenjem, šivenjem i vezenjem. Korisnica je grant sredstava za razvoj nedavno pokrenute biznis ideje.


“Odobrena sredstva su mi omogućila da svoj početak rada u samostalnom poslu unaprijedim kroz nabavku neophodnih alata za rad i repromaterijal. Podrška Ministarstva je značajna jer dolazi u najboljem periodu razvoja naših poslovnih ideja, kada se mnogi dvoume da li su napravili pravu stvar. Ovakvih programa treba biti više jer potpomažu mlade i poduzetne ljude”, ističe Elvira iz Srebrenice.


Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u 2021. godini podržalo je 96 poslovnih ideja, za čiju namjenu je izdvojeno preko 573 hiljade KM.

“Program je prepoznat kao brzorastući i broj korisnika je uduplan u odnosu na prošlu godinu. Rado ga realiziramo jer su korisnici mladi i perspektivni povratnici. Do sada smo implementirali preko 2 miliona KM za ukupno 273 korisnika, od 2017. godine kada smo počeli sa realizacijom programa. Svi koji ispune kriterije dobiju podršku. Uočili smo na terenu da se radi o korisnicima Ministarstva koji su dobili podršku u kontinuitetu, od studenta, početnog biznisa, pa do podrške u većim investicijama, shodno njihovom rastu. ”, kazao je ministar Ramić

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Akademija FK “Sloga” privukla veliki broj dječaka: Održ …

Pripreme za narednu sezonu u FK “Bosna” počinju 1.jula

Kadeti OK “Bosna” osvojili prvo mjesto na turniru u Zenici

U Bosni uvijek imaš prijatelja: Sirijcu Abdurahmanu pružili dom i lj …

Dočekuša, razgovoruša, sikteruša, pije se sa merakom: U Kalesiji 7 …

CLOSE
CLOSE