Kalesija 21°

Istraživanje: Odricanje od interneta kao skidanje sa droga!

Novo istraživanje je otkrilo da se većina ljudi osjeća usamljeno i uznemireno kada nemaju pristup Internetu pa čak i pokazuju simptome slične onima koje imaju ovisnici prilikom odvikavanja od droga, prenosi Daily Mail.

U istraživanju koje je obuhvatilo 1,000 osoba je otkriveno da se 53 posto osoba uznemiri kada im je onemogućen pristup Internetu, a 40 posto osoba se osjećalo usamljeno kada nisu mogli na Internet.

Neki sudionici su odricanje od tehnologije koja omogućava pristup Internetu uporedili sa odvikavanjem od pušenja ili alkohola.

Naučnici tvrde da je razlog tome to što tehnologija koja omogućava pristup Internetu, uiče na naša prijateljstva, način na koji komuniciramo, porodični život i posao.

Nedavno je na Univerzitetu Maryland napravljeno slično istraživanje tokom kojeg su se dobrovoljci morali odreći slanja mailova, sms poruka, Facebooka, Twittera i novina.

Naučnici su zabilježili da su zbog ovoga dobrovoljci imali fizičke i psihološke simptome slične onim koje imaju ovisnici kada se odvikavanju od droga ili cigareta.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  UNIS TOK: Oglas za posao

  Identifikovana još jedna žrtva genocida u Srebrenici

  Vijećnici OV Kalesija u četvrtak razmatraju Odluku o rebalansu budž …

  Moraš sam, Safete!

   Akcije „Alterego I i II“: SIPA vrši pretrese i na području Ka …

  CLOSE
  CLOSE